Warmte Congres 2023

12 oktober 2023
Apeldoorn

Op donderdag 12 oktober 2023 vindt de 16e editie plaats van het Nationaal Warmte Congres en Gemeente Apeldoorn is host in de locatie Theater & Congrescentrum Orpheus. Op het Nationaal Warmte Congres komen jaarlijks alle stakeholders uit de warmtesector bij elkaar om stappen te zetten en de uitvoering van de warmtetransitie concreet te maken.

Tijdens het congres wordt Apeldoorn in de spotlights gezet daar waar het gaat om verduurzamen, warmtebeleid en energietransitie.
De komende jaren gaan we in Apeldoorn op een andere manier bestaande huizen, kantoren en bedrijven verwarmen. Van het aardgas naar duurzame warmte. Het betekent dat we op zoek gaan naar oplossingen die gebruikmaken van restwarmte uit bijvoorbeeld fabrieken, de warmte van de zon, de bodem of het oppervlaktewater, oftewel: oplossingen die geen CO2 uitstoot veroorzaken. Op deze manier is het duurzame energie, om de doelen van het Klimaatakkoord te halen, voor de generaties na ons en om ervoor te zorgen dat Apeldoorn een groene stad blijft.

‘Samen, toekomst en duurzame warmte’: dit zijn de kernwoorden die staan voor de Transitievisie Warmte, de aanpak van Apeldoorn.

Apeldoorn Partners is de citymarketingorganisatie van Apeldoorn en vermarkt en ontwikkelt Apeldoorn als ‘royale en groene stad’ voor bewoners, bezoekers, bedrijven en congressen.

Uit onderzoeken blijkt dat het onderscheidend vermogen van Apeldoorn zit in het alom aanwezige groen, de aanpak op verduurzaming, de ruim opgezette stad en de koninklijke elementen. Onze taak is om grote duurzame congressen naar Apeldoorn te halen.

Wij vinden het fijn om bij te dragen aan dit duurzame congres en hopen jullie allemaal in Apeldoorn te mogen ontvangen tijdens het Nationale Warmte Congres op donderdag 12 oktober 2023!