Handleiding voor het ombouwen van een hotel tot ziekenhuis in tijden van crisis

‘The Medicalisation of Hospitality Properties in times of crisis’ is een handleiding, gemaakt door studenten van Hotelschool The Hague, met praktische richtlijnen voor hoteliers om in tijden van crisis hun hotel om te bouwen tot ziekenhuis of zorginstelling. Het maakt duidelijk wat je moet doen en wat de implicaties zijn van het medicaliseren van een hotel, zowel in tijden van crisis als daarna.
 
Aanleiding voor de handleiding is het dreigende tekort aan ziekenhuisbedden vanwege het coronavirus. Maar niet alleen in de coronacrisis, maar bijvoorbeeld ook als zich een ramp zoals in Beiroet voordoet, staan ziekenhuizen onder druk en zijn extra bedden en voorzieningen nodig.
 
Dr. Angelique Lombarts, hoogleraar Hospitality, Happiness and Care aan de Hotelschool The Hague: “De coronacrisis is diepgaand en heeft grote gevolgen voor ziekenhuizen. Deze handleiding is een eerste versie met tips en best practices over de ombouw van hotel naar ziekenhuis, gebaseerd op de ervaring en kennis van zorg- en hotelexperts, en uit het leger en de vastgoedsector. Elke situatie zal anders zijn en de handleiding dient voornamelijk als richtlijn."

De handleiding is te downloaden via de website van Hotelschool The Hague.

 

Bron: Hotelschool The Hague