Welcome to a new reality

De Beurs van Berlage liet tijdens het Summer Garden Dinner zien voorbereid te zijn op de mogelijke toekomst van evenementen met Corona-proof entertainment, real-life en virtuele belevingen. Alsmede de lancering van Beurs van Berlage Virtual Live Events.

Door Ted Walraven

CongresWereld was te gast en tijdens het diner bespraken mijn tafelgenoten en ik dit mooie voorbeeld van hoe je alleen kunt vermenigvuldigen als je ook kunt delen. De Beurs van Berlage had namelijk samen met een groot aantal partners* in slechts twee weken voorbereidingstijd een fantastische avond neergezet.

In deze tijd waarin de branche wankelt onder de gevolgen van de Corona crisis lieten zij zien hoe je door de juiste samenwerking met de juiste mensen en partners toch een prachtig evenement kunt organiseren. Speciale dank aan Marloes Haan van de Beurs van Berlage.

“Ook buiten deze speciale avond wordt er anders, beter, samengewerkt door diverse accommodaties met bijvoorbeeld het spreiden van boekingen naar andere, door oppervlakte meer geschikte locaties”, vertelt Willemijn de Vet van de Beurs van Berlage.

Een goede avond waar de grootschaligheid van een dergelijke bijeenkomst naar Corona-proof was bijgesteld. Tafels waar normaal 8 tot 10 mensen aan zouden zitten, werden nu bezet door 4 personen en dat was uitstekend.Maar ook Corona-proof-entertainment, real life in combinatie met virtueel. Een hologram wat presenteert in combinatie met een mens van vlees en bloed op het podium was state of the art.

We blijven natuurlijk dat contact nodig hebben, die wens elkaar écht aan te kunnen kijken, een hand te kunnen geven.
Zoals algemeen directeur Marcel Schonenberg  me vertelde bij binnenkomst: ‘Eerst gaf je elkaar een hand als je binnenkwam en dan zei je ook meteen je naam, maar wanneer doe je dat nu dan?‘
In de huidige nieuwe realiteit was deze avond dan waarschijnlijk wel the next best thing: een combinatie van live elementen en virtual experiences die aanvullend werken. Welcome to a new reality, de Beurs van Berlage is er duidelijk klaar voor!

* Partners: Plugged Live Shows, Faber Audiovisuals, Next Generation, Maison van den Boer, BloemBloem, Héman Horecaverhuur, Ampco Flashlight en Univate