Boekkeuze: Fundament van succes - van ZZP naar miljoenenbedrijf

Ondernemers willen impact maken. Ze hebben ambities en willen die graag verwezenlijken en hebben daar alles voor over. Maar waarom lukt het de een wel en de ander niet. Femke Hogema laat aan de hand van De Ondernemingspiramide zien hoe je een bedrijf kunt laten groeien. Hoe je van zzp’er kunt groeien naar een miljoenenbedrijf. Een aanrader voor de ambitieuze zzp’er of startende ondernemer. Of zelfs voor diegenen die overborrelen van creativiteit en daar de markt mee willen veroveren.

Fundament van succes is een handboek vol inspiratie en heldere handvatten om een succesvol bedrijf neer te zetten. Femke gebruikt hiervoor haar eigen praktijkvoorbeelden, maar heeft ook 15 succesvolle ondernemers geïnterviewd over hun weg naar succes.

Aan de hand van de door haar ontwikkelde Ondernemerspiramide geeft ze een goed overzicht van de samenhang van de onderdelen binnen het bedrijf, wat ervoor nodig is, hoe je het vasthoudt en kunt uitbreiden. Hoe belangrijk strategie, waarde, marketing, sales, organisatie en mindset zijn. Durf te bouwen en trek tijd uit voor iedere stap van je proces. Maak keuzes en houd focus. Ieder onderdeel van je bedrijf heeft aandacht nodig van het minder sexy financiën en juridische aspect tot nieuwe creatieve ideeën. De juiste mensen op de juiste plaats en bedenk vooral wat je zelf bent.

Ben je de Artiest, Entrepreneur of Manager. Je kunt er natuurlijk voor gaan het alle drie te zijn en je zult vooral in het begin ook een beetje van alle drie moeten zijn. Toch is het verstandig om te bedenken waar jouw sterke kanten liggen en wat je nodig hebt voor dat deel waar je minder goed in bent. Dan is het tijd om te zoeken naar en te kiezen voor de juiste mensen op de juiste plek. Langzaam en zorgvuldig bouwen aan een waardevol en uitgebalanceerd team.

O ja alles valt en staat natuurlijk wel met de juiste waardepropositie. Want je kunt nog zo’n leuk idee hebben, als de markt er niet op zit te wachten is het verloren moeite. Misschien was je te vroeg met je idee, op de verkeerde plek, was het niet zo’n goed idee of was je vergeten het goed te marketen en te verkopen. Doe eerst eens een kleine test voor je er all-in gaat.

Lynn van de Steen

Over de auteur:
Femke Hogema is eigenaar van Profit First Professionals bv en Healthy Finance. Ze inspireert ondernemers om een financieel gezond en winstgevend bedrijf te bouwen en ze leidt boekhouders, accountants en businessexperts op tot Winstadviseur / Profit First Professional. Ze haalde de Profit First-methode naar Nederland en droeg bij aan de Nederlandse bewerking van het boek Profit First. In 2019 was ze als financieel coach te zien in het sbs6-programma ‘Hoeveel ben je waard?’. Femke is een veelgevraagd spreker en ze is regelmatig te horen op BNR Businessradio.

Uitgever: Van Duuren Management
ISBN: 9789089656520
Onder andere verkrijgbaar bij Managementboek.nl