AI, voorbij de hype

Ben jij ook al een beetje AI-moe? Of ben je ervan overtuigd dat je er toch echt ‘iets’ mee moet doen om vooral niet achter te lopen? Is het organiseren van een evenement nog mogelijk zonder AI of kun je echt niet meer zonder? “De een zegt dat artificiële intelligentie (AI) het einde van de mensheid kan betekenen, de ander zegt dat de mens straks niet meer zonder kan.” Alles over AI, het gebruik, de voor- en nadelen kun je lezen in ‘AI, voorbij de hype’ van Aaron Mirck’.

Welke impact heeft AI nu en in de toekomst? Mirck heeft zich er uitgebreid in verdiept en er een kritisch boek over geschreven. Een verademing in een overdaad van artikelen en boeken die los gaan over de ongekende mogelijkheden van AI al dan niet doorspekt met angst voor de toekomst. Je achterlatend met het gevoel: Is er nog leven na of naast AI? 

Mirck legt uit dat AI echt niet iets is van de laatste tijd, maar dat we met de komst van generatieve AI in een sneltrein zijn gestapt. Ook in de congressector zijn de verwachtingen hooggespannen. Met gebruikmaking van generatieve AI-systemen kunnen we snelheid maken, zijn we wendbaar en het werkt efficiënt. In het boek wijst hij erop dat AI zeker zijn nut kan hebben, maar dan vooral als sparringpartner. 'AI is een tool en geen doel!'

ChatGPT  wint terrein op kantoor en in het onderwijs. Maar hoe werkt het eigenlijk? En vertrouwen we er niet een beetje teveel op. Denken we zelf nog na? Waar blijft onze eigen creativiteit?

In 'AI, voorbij de hype' staan interviews met wetenschappers, ondernemers en kunstenaars om samen te ontdekken van voor impact AI heeft. Het belicht het onderwerp van verschillende kanten en geeft jou als lezer voldoende informatie en perspectieven om zelf een mening te vormen.

Mirck verstaat het als geen ander om een actueel onderwerp met een kritisch oog te bekijken. Zonder hoogdravende taal en no nonsense. Hij dringt je geen mening op maar laat je zelf nadenken. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Het heeft mij aan het denken gezet en tevens de nodige input gegeven voor heel veel geweldige gesprekken.

Ook zeer de moeite waard van Mirck is het boek ‘Niet appen tijdens het eten’.

Lynn van de Steen

Over de auteur:
Aaron Mirck is TEDx-spreker over technologie en schreef eerder twee andere boeken over technologie: de dichtbundel ‘Dit algoritme deugt niet’ en ‘Niet appen tijdens het eten’ (over digitale etiquette).

ISBN: 9789090380995
Uitgever: VMM
124 pagina’s