Wetenschappers praten over obesitas bij MECC Maastricht

Maastricht staat begin mei in het teken van onderzoek naar en de strijd tegen obesitas en obesitas-gerelateerde complicaties. Dit tijdens de 29e editie van het European Congress on Obesity, onder de noemer Zoom Forward 22, dat zal plaatsvinden in MECC Maastricht.

Het internationale congres heeft na eerdere steden als Praag, Göteborg, Lyon, Liverpool, Istanbul, Dublin, Glasgow en Wenen nu Maastricht als congresdestinatie gekozen. In de studio van MECC Maastricht werd de overeenkomst ondertekend door Dr. Gijs Goossens, obesitasonderzoeker en voorzitter van Zoom Forward 22, Dr. Ronald Liem, chirurg en medevoorzitter Zoom Forward 22 en Charles Beckers, Business Development Manager MECC Maastricht. Tijdens dit internationale obesitascongres worden meer dan 3000 wetenschappers en behandelaars verwacht vanuit Europa en andere continenten.

Zoom Forward 22 is een internationaal obesitas congres dat tot stand gekomen is door een samenwerking tussen de European Association of the Study of Obesity (EASO) en de International Federation for the Surgery of Obesity and metabolic disorders- European chapter (IFSO). Met een volledig geïntegreerd wetenschappelijk programma met lezingen door vooraanstaande opinieleiders en diverse onderwijsworkshops worden er ruim 3000 wetenschappers en behandelaars verwacht in Maastricht. Het congres biedt een unieke mogelijkheid om de obesitasproblematiek nog beter onder de aandacht te brengen, niet alleen onder de inwoners van regio Maastricht, maar ook in heel Nederland, Europa en andere delen van de wereld. Tevens willen de organisatoren het congres aangrijpen om de acceptatie van obesitas als chronische ziekte te vergroten, stigmatisering van obesitas te verkleinen (obesitas is geen leefstijlkeuze) en een gezonde leefstijl te bevorderen.

Dr. Gijs Goossens, obesitasonderzoeker en voorzitter van Zoom Forward 22: “Nederland heeft jarenlange ervaring en een internationaal erkende expertise op het gebied van obesitasonderzoek, van preventie tot behandeling van obesitas. Onderzoekers uit Maastricht hebben een toonaangevende rol in het onderzoek naar obesitas en zijn betrokken bij diverse internationale commissies en activiteiten om in heel Europa samenwerking, onderzoek en onderwijs op het gebied van obesitas te bevorderen. Ik ben zeer vereerd en verheugd om gastheer te mogen zijn van dit belangrijke internationale obesitascongres in Maastricht.”

Dr. Ronald Liem, chirurg en medevoorzitter Zoom Forward 22: “Kennis over het ontstaan van obesitas en de preventie en behandeling hiervan is gebaseerd op hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek. Het verdient een centrale plaats in de Europese gezondheidszorg. Onderzoekers en zorgverleners uit Maastricht geven hier al heel lang uitstekende invulling aan. Maastricht is daarnaast perfect gelegen midden in het hart van Europa en beschikt tevens over een prachtig gloednieuw congrescentrum. Dit alles maakt Maastricht de perfecte congresdestinatie voor Zoom Forward 22.”

Gerlach Delissen Photography