Wat betekenen versoepelingen voor de branche

CLC VECTA bericht dat in de loop naar de persconferentie van afgelopen dinsdag er veel gesprekken gevoerd zijn en de branchevereniging er alles aan heeft gedaan om de besluitvorming te beïnvloeden. Hoewel de branche nog niet terug kan naar volledig open zonder beperkingen, is er volgens haar toch een grote stap voorwaarts gemaakt.

Het volledig loslaten van de anderhalvemeterregel geeft de branche ruimte om verder te gaan en nieuwe plannen te maken. Zeker voor de zakelijke markt is dit een grote vooruitgang. Dat er nu duidelijkheid is over toegangsbewijzen, organisaties niet langer hoeven te placeren en dat er weer 100 procent capaciteit mogelijk is bij buitenevenementen en geplaceerde binnenevenementen, geeft nu weer ruimte om door te pakken. Natuurlijk moet er binnen bij ongeplaceerde evenementen nog rekening gehouden worden met 75 procent capaciteit en dat zal nog wat belemmeringen geven, maar er zijn veel mogelijkheden voor netwerkmomenten, congressen en beurzen.

Het ministerie van Economische Zaken en klimaat heeft een Q&A gemaakt naar aanleiding van de versoepelingen. Hierin lees je onder andere wat er precies verandert vanaf 25 september.

Deze ontwikkelingen betekenen niet dat de inspanningen klaar zijn:

  • Geen capaciteitsrestricties
  • Zolang er restricties zijn, zijn steunmaatregelen nodig.
  • Ondersteuning/regeling voor het kunnen terugbetalen van schulden waardoor innoveren en investeren niet wordt belemmerd.
  • Vermelding in het regeerakkoord > ondersteuning in de weg naar herstel en bij innovatie.
  • Versoepeling reisbeperkingen voor zakelijke reizigers.
  • Testcapaciteit, -locaties en kosten Testen voor Toegang.
  • Goede informatie en ondersteuning bij inzet Testen voor Toegang door Stichting Open Nederland.