Vitaliteit medewerkers belangrijk voor World Forum The Hague

Vitaliteit is een onderwerp dat breed gedragen wordt binnen het World Forum. Naast de programma’s voor de bezoekers van zakelijke bijeenkomsten, staat de gezondheid van medewerkers hoog op de agenda. Met een speciaal ontwikkeld vitaliteitsprogramma wordt dit op verschillende manieren centraal gezet, waarmee medewerkers worden gestimuleerd om zowel fysiek als mentaal gezond te leven.

Voldoende lichaamsbeweging is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde levensstijl. World Forum geeft haar medewerkers voldoende gelegenheid om meer te gaan sporten. Tijdens een proefperiode van twee maanden kunnen ze verschillende sporten uitproberen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met partijen die fitness, yoga en bootcamp programma’s aanbieden. Doel van de proefperiode is om medewerkers kennis te laten maken met de diverse sporten en na te gaan waar zij het meeste plezier uit halen. Na afloop van deze periode zal de meest gewaardeerde sport voor een langere periode worden aangeboden. Zo krijgt iedereen de gelegenheid naast het werk voldoende te blijven bewegen.

In het vitaliteitsprogramma staat de beleving centraal. “We vinden het belangrijk om in een stukje ontspanning te voorzien en dit op een leuke manier te presenteren. Zo zorgen we bijvoorbeeld dat er fruit en fruitwater klaarstaat en maken we van zowel het sporten als van vitaliteit echt een beleving waar je bij wil zijn” aldus Kirsten Vosmer, Commercial Director van het World Forum The Hague.

Naast yoga kunnen de medewerkers deelnemen aan fitnesslessen onder persoonlijke begeleiding bij de Active Club in het Novotel, gevestigd onder het World Forum The Hague. Hier worden voldoende voorzieningen geboden zoals een sauna, infrarood lampen en een relaxruimte, om ook na het sporten tot ontspanning te komen. Tevens worden er bootcamps gegeven voor liefhebbers van intensief sporten in de buitenlucht.

Gezonde werkplek

Uiteraard wordt er net als tijdens het sporten, ook op de werkplek voorzien in fruit en fruitwater. Een gezonde werkplek gaat echter verder dan dat. In diverse periodes gedurende het jaar wordt er door het personeel extra hard gewerkt om evenementen te realiseren, te zorgen dat alle voorbereidingen zijn getroffen en de bezoekers hartelijk verwelkomd worden. Werken onder hoogspanning. Juist dan is vitaliteit en de verbinding onderling extra belangrijk. Kirsten Vosmer: “Na een drukke periode huurt het World Forum The Hague een masseur in en krijgen medewerkers de ruimte en vrije tijd om weer even op te laden. Met deze aanpak proberen we de vitaliteit van onze medewerkers te ondersteunen.”