Van boring naar eureka!

Ben jij het pispaaltje binnen de organisatie? Of jaag je juist met grote gedrevenheid naar de finish? Verslaafd aan je telefoon en tablet? Altijd en overal bereikbaar om je leidinggevende, collega’s of opdrachtgever te woord te staan? Flexibiliteit, opkomen voor jezelf, stoffige organisatieculturen, slecht functionerende teams. We kennen het allemaal. En er wordt veel over geschreven met nieuwe methoden, inzichten, voorbeelden en vaak ook humor. CongresWereld heeft een overzicht gemaakt van de boeken die het afgelopen kwartaal zijn gerecenseerd. Allemaal actueel en de moeite waard. In één artikel met een link naar de volledige recensie. Maakt het kiezen wat makkelijker…

HR met ballen
De HR-professional is vaak het pispaaltje binnen de organisatie of de grote onzichtbare. Maar Human Resources, personeel dus, is de belangrijke pijler van het bedrijf. Omzet en winst worden als belangrijker gezien dan het investeren in medewerkers. Maar zonder die medewerkers is er toch niets en niemand om die omzet mee te maken… Hoe toon je ballen als HR-professional? Bob Zeegers zet het even haarfijn op een rij met humor en scherp inzicht...
Auteur: Bob Zeegers
Uitgever: Van Duuren Management

Het kompas van de held
De held…dat ben jij! Dat kun jij zijn als je een sterk ontwikkeld moreel kompas hebt. Als je niet alleen oog hebt voor je eigen normen en waarden, maar ook echt luistert naar de ander. Jouw waarheid is niet altijd dé waarheid. Net zo min als de waarheid van de ander dé waarheid is, zoals de verhuftering van social media ons vaak wil doen geloven. Luister naar het kompas van de ander en wees nieuwsgierig naar de ander. Je zou nog wel eens verrast kunnen zijn.
Auteurs: Titia Wolf en Rick Willemsen
Uitgever: Van Duuren Management

Cultuurdingetje, hè…
We doen het lekker allemaal samen. Zo gezellig en iedereen heeft evenveel inbreng. Het is net een grote familie bij ons dus ik zet graag een tandje bij. Vaak duurt het lang om tot een beslissing te komen omdat we alle belangen willen meewegen. Herkenbaar? Of is het meer de angst om het fout te doen. Laten we vooral niet te snel, te veel en te haastig… Er zouden onderweg eens mensen van de kar vallen. Dat willen we niet…
Auteur: Maaike Thieke
Uitgever: Van Duuren Management

Fundament van succes - van ZZP naar miljoenenbedrijf
Ondernemers willen impact maken. Ze hebben ambities en willen die graag verwezenlijken en hebben daar alles voor over. Maar waarom lukt het de een wel en de ander niet. Femke Hogema laat aan de hand van De Ondernemingspiramide zien hoe je een bedrijf kunt laten groeien. Hoe je van zzp’er kunt groeien naar een miljoenenbedrijf. Een aanrader voor de ambitieuze zzp’er of startende ondernemer. Of zelfs voor diegenen die overborrelen van creativiteit en daar de markt mee willen veroveren.
Auteur: Femke Hogema
Uitgever: Van Duuren Management

Niet appen tijdens het eten
We zijn met ons allen toch wel echte digi-monsters geworden. We leven digitaal, communiceren voor werk en privé digitaal en liefst door elkaar. Laten ons informeren digitaal. Informeren de ander gevraagd en vooral ongevraagd digitaal. Daten digitaal. Voeden op digitaal en maken ruzie digitaal. En dat laatste kunnen we echt heel goed is gebleken.
Auteurs: Sanne Kanis en Aaron Mirck
Uitgever: Bot uitgevers

Druk drukker drukst…
Druk, drukker, drukst. Herkenbaar? We zijn vreselijk druk. Leven in de tijd van de onbegrensde mogelijkheden. Opgevoed met het credo: Als je maar hard genoeg werkt kun je alles bereiken wat je wilt. Keuzes voor onze toekomst worden al in onze hele jonge jaren voorbereid en aangestuurd. Daar wordt thuis al mee begonnen maar vanaf groep 1 op de basisschool gaat de aansturing pas goed los. Kleuteren is er nauwelijks meer bij, want zodra het kan gaan we en masse een sport doen, de noodzakelijke zwemles volgen of op club. Iedere afspraak nauwkeurig bijgehouden op de familieplanner. Overzicht is van groot belang en zo kunnen we lang vooruit plannen.
Generatie ooit genoeg?
Uitgever: Anderz, een imprint van Van Duuren Management

Teaming – de nieuwe manier van samenwerken
Teams zijn het kloppend hart van de organisatie. De laatste decennia werken we steeds meer in teams. Het is hard werken om dat goed te doen. Ruim 85 procent van de beroepsbevolking werkt in een of meerdere teams tegelijkertijd. Hoe functioneert jouw team optimaal en hoe functioneer jij optimaal in het team? Het is geen race wie de beste is, maar een manier om tot een/het resultaat te komen.
Auteur: Hans van der Loo en Patrick Davidson
Uitgever: B+B Vakmedianet

Met focus en trefzeker over de finish (3 recensies)

Presteren op F1-niveau
We hebben een winnaar! Hij doet het goed ons F1-kanon Max Verstappen. Hij is pas 25 jaar oud en al meervoudig wereldkampioen met een enorme reeks overwinningen die daar omheen hangen. Hoe doet zo’n man dat toch? Wat is er nodig om zo te presteren en wat maakt het verschil? We racen ons een weg naar succesvol ondernemerschap aan de hand van Presteren op F1-niveau van Ronald Koopman. Want in velen van ons zit een winnaar. Moet je er wel heel veel moeite voor willen doen.
Auteur: Ronald Koopman
Uitgever: Expertboek

ACE – bereik je droomdoelen met een topsportmentaliteit
Wil jij weten wat er allemaal in jou zit en hoe je volledig in je kracht komt? Durf jij de confrontatie met jezelf aan te gaan? Ben je echt all-in? Een deel van de flaptekst van ACE geschreven door Pauline Mulder. In 7 stappen wil zij je helpen om je droomdoelen te bereiken. Ze coacht je op een laagdrempelige manier om dat te bereiken. Met haar achtergrond als ex-topsporter leidt ze je via een no-nonsense route naar de eindstreep of beter gezegd de overwinning.
Auteur: Pauline Mulder
Uitgever: AnderZ een imprint van Van Duuren Management

Organiseren op je voorvoeten
‘Steeds zoeken naar balans is geen teken dat je organisatie wankel is, maar juist een teken van je wendbaarheid’. Een organisatie die op haar voorvoeten staat, kan wendbaar, snel en zonder gedoe reageren op onvoorspelbare dynamiek in de omgeving. Een duidelijke boodschap voor deze tijd waar we heel wendbaar moesten zijn en waren, maar waar we weer terug lijken te vallen in de makkelijke comforthouding die we nog van ‘vroeger’ kenden.
Auteur: Mark Nijssen
Uitgever: Boom