Unmute Us protesten op 11 september

Teleurgesteld door de aankondigingen van het Kabinet om de steunmaatregelen te stoppen voelt de evementenbranche zich niet serieus genomen. Deze zwaar getroffen sector ziet dit als een pijnlijk gebrek aan betrokkenheid. In reactie hierop roept Unmute Us op tot nieuwe protesten op 11 september.

Op zaterdag 21 augustus organiseerde Unmute Us ook een demonstratie die zeer succesvol was met zo'n 70.000 demonstranten en 2.500 aangesloten organisaties. Het samenwerkingsverband van de evenementenbranche en cultuursector wacht echter nog steeds op een inhoudelijke reactie uit Den Haag en is daarover zeer verbolgen. Het wordt als zeer teleurstellend ervaren dat er niet meer is gebeurd dan een uitnodiging tot een gesprek terwijl de sector maar één ding wil en dat is heropening. Daarom roept Unmute Us de branche op deel te nemen aan nieuwe demonstraties op 11 september. Ze wil gehoord worden en niet langer 'doodgezwegen'.

Unmute Us blijft bij haar eis om directe heropening volgens de Fieldlab voorwaarden (zoals die eerder door het kabinet zijn omarmd), antwoord op de gestelde vragen, en om erkenning voor de gesteldheid van de vele bezoekers, getroffen medewerkers en artiesten die zich al ruim anderhalf jaar niet gehoord voelen.