Sonnenborgh en Bakx & Meijer gaan samenwerken

In de authentieke 19e-eeuwse sterrenwacht, gebouwd op een bastion uit 1552, zijn Sonnenborgh en cateraar Bakx & Meijer een samenwerking aangegaan. Bakx & Meijer gaat de komende jaren de exploitatie en zaalhuur verzorgen voor het museum en sterrenwacht. Vergaderingen, feesten, borrels, seminars, culturele en educatieve bijeenkomsten, diners of bruiloften op een verrassende plek in het centrum van Utrecht. De aftrap is een koek en zopie-kraam langs de Singel bij Sonnenborgh tijdens de lockdown.

Bas Nugteren, Sonnenborgh: “Wij waren blij met Catering Oud London waarmee we vele jaren heel goed hebben samengewerkt. Nu Oud London de koers van haar catering verlegt, zijn we heel blij met het Utrechtse Bakx & Meijer als onze nieuwe vaste partner. We kijken uit naar een mooie samenwerking!”

Thijs Bakx, eigenaar Bakx & Meijer: “Een ontzettend mooi moment in een uitdagende periode. Sonnenborgh is een prachtige locatie vol verhalen en met schitterende ruimtes die heel veel mogelijkheden, kansen en potentie biedt. Wij gaan het mooie werk van voorganger Catering Oud London kwalitatief en professioneel voortzetten en kijken uit naar alle mooie events die we gaan organiseren.”

Erik van Dijk, algemeen directeur Oud London Horeca Groep: “Gedurende bijna 20 jaar zijn wij als cateraar betrokken geweest bij deze unieke locatie. In deze lange periode is een hechte band ontstaan en hebben wij met onze activiteiten een bijdrage kunnen leveren aan het voortbestaan van Sonnenborgh. Wij zijn erg blij dat Bakx & Meijer het stokje van ons overneemt. Niet alleen is daarmee de continuïteit gewaarborgd, maar zal hun creativiteit en betrokkenheid bijdragen tot nieuwe activiteiten en initiatieven.

Vanaf dinsdag 4 januari staat Bakx & Meijer met een koek en zopie-kraam bij Sonnenborgh onderaan de Singel. Wandelaars en voorbijgangers kunnen hier genieten van warme chocolademelk, huisgemaakte brownies, sterrencake en zonne- of maansoep. De koek en zopie zal er in ieder geval tot en met 14 januari staan, zo lang als de huidige lockdown duurt en Sonnenborgh - zoals alle culturele instellingen - gesloten i