Rosewood Hotels opent in 2023 aan de Prinsengracht in Amsterdam

Rosewood Hotels & Resorts gaat in 2023 haar deuren openen aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het hotel is al de elfde vestiging in Europa en de allereerste in Nederland van deze super-de-luxe hotelketen. Het hotel zal gehuisvest worden in het voormalige Paleis van Justitie.

Het hotel is perfect gelegen vlak bij een aantal van Amsterdams mooiste bezienswaardigheden, waaronder het museumkwartier, het chique winkelgebied de P.C. Hooftstraat en de levendige en hippe wijk de Pijp. Met haar centrale ligging en een zorgvuldig ontwerp dat past bij dit karakteristieke pand, krijgt het hotel een gastvrije en vriendelijke uitstraling waardoor het de ontmoetingsplek bij uitstek wordt voor zowel bezoekers van Amsterdam als de inwoners zelf.

Rosewood Amsterdam zal 134 kamers en suites tellen, waarvan een groot aantal met een spectaculair uitzicht op de twee aangrenzende grachten, rustige binnenplaatsen en de karakteristieke daken van de omringende grachtenpanden. Tot de voorzieningen zullen drie restaurants behoren, waarvan één Indiaas restaurant, diverse bars en Sense, een Rosewood Spa waarin ayurvedische behandelingen worden aangeboden, en tot slot een hypermodern wellness- en fitnesscentrum plus een binnenzwembad. Bovendien zal het hotel ruimte bieden aan meerdere zalen voor evenementen en vergaderingen, zoals een balzaal van maar liefst 278 vierkante meter met geavanceerde audiovisuele apparatuur en natuurlijk daglicht.

Voor meer informatie over Rosewood Amsterdam ga naar www.rosewoodhotels.com/amsterdam

Foto: Paleis van Justitie;  bmz Amsterdam