RAI is voorbereid op verlenging maatregelen

Ondanks het grote aantal toegediende vaccinaties in Nederland hebben de huidige coronamaatregelen niet het gewenste resultaat opgeleverd concludeert Rijksoverheid, die de huidige maatregelen verlengd tot 15 januari. Gebouwgebonden condities zijn niet meegenomen in de maatregelen, maar zijn door RAI Amsterdam vastgelegd in het eigen coronaprotocol.

Beurzen, tentoonstellingen, congressen en theatervoorstellingen kunnen de aankomende periode veilig en verantwoord plaatsvinden, mits deze voldoen aan de betreffende regels en richtlijnen. Deze regels en richtlijnen gaan met name over het toegangsbeleid, de bezoekerscapaciteit en de toepassing van hygiƫneregels.

Doorstroomactiviteiten, zoals beurzen en tentoonstellingen, zijn mogelijk mits er controle is op het coronatoegangsbewijs bij entree, een gezondheidscheck wordt verricht, er anderhalve meter afstand wordt gehouden en een mondkapje wordt gedragen. De verplichte sluitingstijd is 17:00 tot 05:00 uur. Bijeenkomsten met een vaste zitplaats, zoals congressen en theatervoorstellingen, zijn onder dezelfde condities mogelijk tot 1250 bezoekers. Bij zowel doorstroomactiviteiten als bijeenkomsten waar met vaste zitplaatsen wordt gewerkt, geldt de verplichting tot placeren bij horeca-activiteiten, muv take away. Andersoortige evenementen, waarbij geen sprake is van doorstroom of placering zoals bij festivals, zijn niet toegestaan.

Gebouw gebonden condities zijn niet meegenomen in de maatregelen, maar zijn door RAI Amsterdam vastgelegd in het eigen coronaprotocol, zoals goede ventilatie, ruime en slimme stand- en gangpadeninrichting, schoonmaak en controle op het opvolgen van de publieke hygiƫne voorschriften.

Lees hier hoe u bij RAI Amsterdam veilige evenementen kunt houden