RAI genomineerd voor twee awards bij de AEO Awards

De RAI is genomineerd voor twee awards bij de AEO Awards. Het evenement is dit jaar weer live op 24 juni in Grosvenor House, Londen. Ruim een maand geleden heeft de RAI twee entries ingediend voor de AEO Awards. Deze week blijkt dat ze voor beide categorieën, Venue of the Year en voor de Sustainability Initiative Award (dankzij de input van Stephanie Mathas, MVO manager bij de RAI) genomineerd zijn.

De AEO Awards belicht de prestaties van organisatoren, locaties en de kwaliteit van de dienstverleners door alle partijen uit de hele sector. De Sustainability Initiative Award is voor organisatoren, leveranciers of locaties die zich hard maken voor en vooruitgang boeken op het gebied van duurzaam ondernemen. Is duurzaamheid door de veranderingen die jouw organisatie heeft doorgevoerd een onderdeel van het organisatie-DNA geworden?

Om in aanmerking te komen voor de Venue of the Year Award wordt gekeken naar onderscheidende kenmerken ten opzichte van de andere genomineerde locaties van onder andere de faciliteiten van de locatie, de klantenservice en de geschiktheid van de locatie voor de doelgroep.

Binnen de categorie Venue of the Year heeft RAI haar nieuwe magazine Connect onder de aandacht gebracht. Met het magazine blijft de RAI in contact met  organisers en houden ze ze op de hoogte van ontwikkelingen binnen de branche, Nederland, Amsterdam en de RAI. Daarnaast is er de RAI Virtual Tour waardoor het mogelijk is de RAI uitgebreid met organisatie en toeleveranciers te bekijken zonder onnodige reisbewegingen.
De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat er nog steeds behoefte is aan fysieke evenementen. Door nauw samen te werken met organisers is het gelukt om ook in coronatijd succesvol evenementen neer te zetten. Zoals Tracey Davies, president van Money 20/20 zei:  “The magic of live events is that you don't know who you don't know. In digital you have to know who it is you want to meet."

Onder de categorie Sustainability Initiative valt bijvoorbeeld het Donation Room programma. Dat zorgt dat overgebleven items na een evenement bij lokale initiatieven terecht komen en waarbij exposanten onderdeel zijn het project.