RAI Amsterdam wint EN Award voor Best International Venue

Tijdens de uitreiking van de Exhibitions News Awards op donderdag 30 maart, heeft RAI Amsterdam de Best International Venue in ontvangst mogen nemen in London. De Exhibition Awards, ook wel ‘de Oscars’ van de beurzensector genoemd, worden jaarlijks uitgereikt aan personen en bedrijven die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de beurzensector. 

RAI Amsterdam was genomineerd voor de categorie ‘Best International Venue’, met tegenstanders zoals het Abu Dhabi National Exhibition Centre, Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC), het Panama Convention Centre en het Hong Kong Convention and Exhibition Centre.

De inzending voor de prijs omvatte onder meer de succesvolle hervatting van activiteiten en evenementen in het voorjaar van 2022 na het opheffen van de Covid-beperkingen, evenals de inspanningen van de RAI om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen in samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Uitdaging en voorrecht

“Het winnen van deze grote prijs is een prachtige erkenning dat onze inspanningen worden opgemerkt.” zegt RAI COO Maurits van der Sluis. “Ons doel is altijd om beurs- en congresorganisatoren te ondersteunen om van hun evenement een succes en een betekenisvolle ervaring voor zowel exposanten als bezoekers te maken. We zijn vereerd dat we deze prijs hebben gewonnen na bijna twee jaar lockdown, waarin RAI Amsterdam de grootste Covid-19-vaccinatielocatie van Nederland werd. Het was een uitdaging en een voorrecht om ons congrescentrum in 2022 volledig te heropenen voor evenementen.”

“Door al onze bedrijfsactiviteiten op volle capaciteit te hervatten, konden we bijdragen aan en weer de jaarlijkse thuisbasis worden voor toonaangevende vakbeurzen zoals IBC, Money2020 en PLMA’s World Private Label. We verwelkomen ook grote wetenschappelijke congressen in Amsterdam, zoals de European Society of Cardiology (ESC) en de medische conferentie Dutch Trauma Days. De benoeming tot Best International Venue is een eerbetoon aan iedereen die zo hard heeft gewerkt om de RAI weer operationeel te krijgen.”

RAI Amsterdam verwelkomt de wereld

De flexibiliteit van RAI Amsterdam maakt het mogelijk om elk soort evenement te organiseren. Beurzen zoals de internationale B2B Offshore Energy beurs en European Women in Tech worden afgewisseld met kleinere evenementen, theaters en andere shows zoals de PAN kunstbeurs, het Masters Expo lifestyle event, het Amsterdamse Winterparadijs en het Kingsland festival op Koningsdag. Een ander opvallend teken van de terugkeer van dynamische economische activiteiten in 2022 is het feit dat de afdeling RAI Hotel Services voor zo’n vijf miljoen euro aan accommodatie boekte in het naast de RAI gelegen hotel nhow Amsterdam RAI.

Exhibition News

Exhibition News is een van de meest toonaangevende vakbladen voor de beurs-, congres- en evenementenbranche. De categorie ‘Best International Venue’ stond open voor alle grote internationale beurslocaties met 10.000 vierkante meter of meer vloeroppervlak die grote internationale evenementen aantrekken.

Naast winnaar van de Best International Venue award, was de RAI ook genomineerd in de categorie Best Company Culture. Bij RAI Amsterdam draait alles om mensen. Of het nu gaat om gasten, klanten, medewerkers, gemeenschappen of buren. Wij bieden een omgeving die voor iedereen comfortabel voelt, zoals een thuis. Het verbinden van mensen, het stimuleren van projecten en het betrekken van gemeenschappen is al 130 jaar ons kenmerk.