Postillion Hotels breidt uit naar Noord-Brabant

Impressie van het hotel. Bron: BAAS Architecten, ASK Architecten

Postillion Hotels breidt uit naar Raamsdonksveer, Noord-Brabant. Het wordt de eerste vestiging van de hotelketen in de provincie en is tactisch gelegen bij knooppunt Hooipolder (A27/A59). Het hotel, dat de naam 'Postillion Hotel Breda-Biesbosch' krijgt, opent in 2026 zijn deuren en zal 150 kamers tellen. Rijksmonument 'De Veerse Toren' wordt onderdeel van de vestiging met onder andere een skybar en 2.500 m2 aan congres- en vergaderzalen.

De hotelketen koos voor Raamsdonksveer vanwege de gunstige ligging. Erik-Jan Ginjaar, Algemeen Directeur van Postillion Hotels: "De locatie is gelegen bij een druk knooppunt en is omgeven door prachtige natuurgebieden en toeristische attracties zoals De Biesbosch en de Efteling. Met deze vestiging dringen wij het hotelkamertekort in de regio terug en bieden we een oplossing voor zakelijke bijeenkomsten die nu veelal moeten uitwijken naar omliggende steden. De iconische watertoren als herkenningspunt maakt deze locatie natuurlijk compleet."

Uitzicht over plassengebied

De rijksmonumentale watertoren, gelegen aan het plassengebied van Raamsdonksveer, is het uitgangspunt van het ontwerp van het hotel. Het monument uit 1925 wordt gerestaureerd en zal ruimte bieden aan bijzondere vergaderruimtes en een skybar met panoramisch uitzicht over de omgeving. In het nieuw gerealiseerde gebouw aan het water komen hotelkamers, horecagelegenheden en congresfaciliteiten.