PLMA blijft tot 2026 in Amsterdam

PLMA's jaarlijkse internationale vakbeurs "Worlds of Private Label" zal voor de komende vier jaar bij RAI Amsterdam blijven. De Private Label Manufacturers Association, met meer dan 3500 fabrikant leden over de hele wereld, is tot een overeenkomst gekomen met RAI Amsterdam en haar business partners. Amsterdam blijft hiermee de jaarlijkse locatie voor deze grote associatie die zich exclusief bezighoudt met de promotie van private label.

Maurits van der Sluis, COO van RAI Amsterdam: "PLMA is een bekend fenomeen in Amsterdam. Sinds 1995 werkt de RAI elk jaar in mei op volle toeren om dit geweldige evenement te organiseren. "Peggy Davies, de president van PLMA: "PLMA is blij om haar jarenlange relatie met RAI Amsterdam te hernieuwen. De stabiele band met het RAI team voor PLMA en haar leden zorgt voor het vormen van een wederzijds voordelig partnerschap."

Impact op Amsterdam
PLMA heeft ook grootse economische impact buiten de muren van de RAI. PLMA betreft meer dan 2500 exposanten uit meer dan 70 landen en brengt retailers, groothandel en andere private label professionals samen met fabrikanten om nieuwe producten te vinden, nieuwe contacten te maken en nieuwe ideeën te ontwikkelen om hun private label programma te laten groeien.

De groeiende populariteit van private label de laatste jaren heeft geleid tot een wereldwijd ongekend marktaandeel, terwijl private label haar sterke positie binnen de meeste markten behouden heeft tijdens de pandemie. Private label telt nu meer dan 40% van alle producten die verkocht worden in zeven Europese landen en meer dan 30% in negen andere landen in Europa.

Op de "World of Private Label" internationale vakbeurs komen kopers en exposanten bijeen uit allerlei branches: supermarkten, hypermarkten, discounters, drogisterijen, warenhuizen, importeurs en exporteurs.