Pauwels Congress Organisers erkende PCO

Onlangs heeft Pauwels Congress Organisers (PCO) het predicaat Erkend Congresorganisatiebureau ontvangen van de nationale congres- en vergaderclassificatie. PCO voegt zich bij een select gezelschap van gespecialiseerde organisatoren van congressen (in Nederland zijn momenteel 17 congresorganisatiebureau's erkend, zie hier voor een overzicht).

Pauwels Congress Organisers is weliswaar een relatief nieuwe naam in de pco-wereld, maar dat mag zeker niet gezegd worden van de ervaring. Drie zeer gedreven vakmensen met jarenlange ervaring - Susanne Pauwels, Susan Verkou en Ilona Vermeeren - vormen het hart van PCO.
Specialisatie van Pauwels Congress Organisers is de organisatie van één- en meerdaagse congressen en bedrijfsevenementen. De jarenlange ervaring in de internationale congressector maakt ook dat Pauwels Congress Organisers inmiddels een ruime portefeuille met niet alleen nationale, maar ook internationale klanten heeft opgebouwd.

Wat betekent het behalen van het predicaat Erkend Congresorganisatiebureau voor jullie?
Susanne Pauwels: "We zijn heel erg blij met het behalen van het predicaat. De lat ligt immers erg hoog, er gaat een diepgaande beoordeling door de nationale congres- en vergaderclassificatie vooraf aan het verkrijgen. Een dergelijke erkenning houdt ons ook scherp, zowel nu als in de toekomst: De toelatingsprocedure heeft ook laten zien waar nog verbeteringen mogelijk zijn en we zullen met enige regelmaat getoetst blijven worden."

Wat was voor jullie de aanleiding om erkend te willen worden?
Susanne: "De erkenning wordt slechts aan een selecte groep PCO's verleend, waarvan wij er nu één zijn. Naast het interne kwaliteitsaspect biedt het klanten ook houvast en kan het meewegen bij hun keuze in een offertefase." 

Waaruit bestaat het traject om de erkenning te behalen?
"Je dient de aanvraag in, waarbij je al moet aantonen dat je aan de eisen voldoet. Daarna volgt er een uitgebreide en intensieve toetsingsprocedure met een inspecteur van de congres- en vergaderclassificatie. Vervolgens komt er een rapportage waarin alle aspecten omschreven zijn en als alle stappen succesvol doorlopen zijn volgt daarna de erkenning.
Het is alles bij elkaar genomen een behoorlijke screening. Vastleggen van procedures, continue kwaliteitsbeheersing en -verbetering, budget vrij maken voor opleiding en scholing en natuurlijk de ervaring; je moet in de afgelopen 3 jaar 5 internationale congressen (500+ deelnemers) of 10 (inter-)nationale congressen (200+ deelnemers) georganiseerd hebben (zie ook kader ‘voorwaarden').
Ook je financiële procedures, hard- en software, back-up, offertes en contracten komen aan bod, kortom alles wordt gescreend en besproken."

Wat betekent de erkenning voor jullie huidige klanten en potentiele nieuwe opdrachtgevers?
"Van onze huidige klanten horen we met enige regelmaat dat ze zeer tevreden zijn over de kwaliteit die we leveren als congresbureau. Een van de reacties van een klant nadat we hem de erkenning hadden meegedeeld was: "Congratulations!! For us, you are certified since the beginning. Probably you should be ranked first". Dat zegt toch genoeg nietwaar? Voor potentiële klanten die nog nooit met ons gewerkt hebben biedt het certificaat de zekerheid dat ze werken met een partner die kwaliteit van zowel de interne organisatie als de aanpak en uitvoering van het congres zelf voorop heeft staan."

Voorwaarden erkende congresorganisatiebureaus

De voorwaarden om erkend congresorganisatiebureau te kunnen worden zijn eigenlijk gericht op twee aspecten:

Enerzijds wordt gekeken naar de operationele en algemene bedrijfsvoering , waarbij gelet wordt op
-
Een goede aansprakelijkheidsverzekering
- Algemene Voorwaarden, die vooraf helderheid geven wat
  opdrachtgever en PCO van elkaar mogen verwachten
- Gestandaardiseerde procedures bij oa. offertes, contracten, evaluatie 
- Heldere begrotingen en goede budgetbewaking
- Duidelijke draaiboeken voor de uitvoering van het congres
- Aanwezigheid van de pco zelf tijdens het congres.

Anderzijds wordt sterk gelet op de kwaliteit van de geleverde diensten, de continuïteitswaarborg en de ervaring van de PCO.
Dit is onder andere terug te vinden in
- Een kwalitatief hoogwaardig product
- Het in dienst hebben van tenminste twee projectcoördinatoren
- Een ruime ervaring in (recente) congresorganisatie
Kijk hier voor alle eisen.

Klanten beoordelen kwaliteit
Onlangs heeft de congres- en vergaderclassificatie op haar website ook de mogelijkheid voor het geven van beoordelingen toegevoegd. Zowel de kwaliteit van de accommodaties als de congresorganisatiebureaus is daardoor niet langer alleen af te meten aan de toekenning van de vergaderhamers of het predicaat erkend congresbedrijf, maar ook aan de waarderingen van organisatoren.

Meer achtergrondinformatie is te vinden op:
Congres- en vergaderclassificatie: vergaderhamer.nl
Pauwels Congress Organisers: pauwelspco.nl