Nieuwe software voor het maken van stoelindelingen

Nieuwe corona maatregelen voor de evenementenbranche houden in: vaste zitplaatsen en een maximum van 1250 bezoekers. Hierdoor worden evenementen afgelast want met het aanpassen van deze evenementen aan de nieuwe regels gaat teveel tijd gemoeid. Er zijn echter innovatieve software tools beschikbaar voor organisatoren van evenementen om eventuele problemen met deze nieuwe regels op te lossen.

Nu een nieuwe lockdown Nederland treft, bereikt de onzekerheid in de evenementenbranche opnieuw een hoogtepunt. De nieuwe veiligheidsvoorschriften beperken de hoeveelheid interactie die is toegestaan ​​op evenementen en beperken de capaciteit van de aanwezigen. Deze regels betekenen dat organisatoren van fysieke evenementen de bezoekers vaste zitplaatsen moeten aanwijzen en zich moeten houden aan een maximum aantal bezoekers van 1250 per ruimte.

Met de onzekerheid die binnen de eventbranche heerst, zullen de annuleringen de hele eventbranche opnieuw miljoenen euro's kosten. Terwijl veel organisatoren van evenementen worstelen met het creëren van zogenoemde “seating arrangements” met vaste zitplaatsen, willen de potentiële evenementenbezoekers in de eerste plaats niet het risico lopen om aanwezig te zijn. Maar is dit wel nodig?

Annuleringen zijn zonde en onnodig volgens Matthijs Otto, oprichter NetworkTables: “Net als bij de laatste lockdown was snel omschakelen naar virtuele evenementen de oplossing om annuleringen te voorkomen!” Bedrijven zouden fysieke evenementen niet hoeven te annuleren zolang ze aan de regels voldoen, daarom wenden organisatoren zich nu tot software oplossingen die “seating arrangements” makkelijk maken met als resultaat vaste zitplaatsen voor bezoekers. Zo'n oplossing biedt het bedrijf NetworkTables.

Door bezoekers hun stoel van tevoren te laten kiezen, wordt aan de huidige regelgeving voldaan en kunnen bezoekers precies zijn waar ze willen zijn. NetworkTables ontwikkelde in 2015 een tool waarmee de evenementbezoeker zich vooraf vanuit een e-mail inschrijft en direct ziet wie aanwezig is, wat het programma is en wie beschikbaar is voor een een-op-een afspraak. Op basis daarvan stelt de bezoeker een persoonlijk programma samen. Door veilig te blijven met vaste zitplaatsen, gekozen vóór het evenement, kunnen bezoekers van het evenement zich veilig voelen en toch genieten van de maximaal mogelijke ervaring van het evenement.