Nieuw Nederlands eventplatform Ensemble

Nederlandse start-up eventplatform Ensemble weet groeikapitaal en wereldwijde expertise aan te trekken en wil eventmanagement markt openbreken. Voor iedereen die professioneel evenementen organiseert, startte de Amerikaans, Engels, Italiaans, Nederlandse samenwerking op 1 oktober het eventmanagement platform Ensemble.

Doel is mensen te helpen die geen professionele eventmanagers zijn eenvoudig kwaliteitsevenementen te organiseren zowel online als op locatie. De internationale samenwerking kwam tot stand tijdens de coronacrisis en de ontwikkeling van het platform gebeurde vrijwel geheel online. Doordat het bedrijf zich richt op zowel online events, als events op locatie, ziet Ensemble voldoende mogelijkheden voor een succesvolle lancering en groei in deze tijd. Het bedrijf heeft internationale ambities en zal als eerste uitgerold worden in Nederland, België en Groot Brittannië.

“Organisaties willen blijven communiceren, of dit nu in levenden lijve of online is", legt Oscar Bout, CEO Ensemble uit. "Wij zagen een enorme verschuiving naar online events en hebben Ensemble natuurlijk ook hier op ingericht. Voorlopig zal online ook wel belangrijk blijven. Maar nu de markt weer stappen aan het maken is naar hoe het was, kan ik mij voorstellen dat veel organisaties staan te springen om evenementen op locatie te organiseren. Ensemble kan beiden managen. En wil of durf je het nog niet aan om persoonlijk aanwezig te zijn, dan volg je het event online.”

Ensemble richt zich met name op professionals waarbij evenementen organiseren geen dagtaak is. Niet iedere organisatie heeft een fulltime event planner in dienst, maar organiseert wel regelmatig een event.  Aan de hand van standaard sjablonen, kunnen organisatoren die Ensemble gebruiken evenementdetails beheren, inclusief uitnodigingen, registratie, tickets, agenda's, sprekers, exposanten en locaties. Al deze informatie is overzichtelijk  georganiseerd, waardoor eventmanagers één centrale plek krijgen om alle informatie te bewerken, de voortgang te monitoren, wijzigingen aan te brengen en te communiceren met bezoekers, sponsors en sprekers.

Met behulp van een browser of hun mobiele telefoon hebben bezoekers en andere deelnemers direct toegang tot alle informatie die relevant is voor het evenement. Ze kunnen door het programma bladeren, tickets downloaden, agenda's beheren, realtime updates van organisatoren krijgen en gemakkelijk met elkaar communiceren.

Oscar Bout, CEO Ensemble