Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie kiest voor meerjarige samenwerking met MECC Maastricht

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), de wetenschappelijke beroepsvereniging van psychiaters, is een meerjarige samenwerking aangegaan met MECC Maastricht. Van 2012 tot en met 2015 zal het jaarlijks terugkerende driedaagse Voorjaarscongres van de NVvP plaatsvinden in MECC Maastricht. Daarnaast tekenden beide partijen een intentieverklaring voor de jaren 2017 tot en met 2019.

Tijdens het Voorjaarscongres organiseert de NVvP voor psychiaters en andere vakgenoten een uitgebreid wetenschappelijk programma met verschillende symposia, cursussen, workshops, casusbesprekingen en discussiegroepen. Daarnaast biedt de vereniging haar leden de gelegenheid om (inter)nationale collega's te ontmoeten en met hen over het vak van gedachten te wisselen en kennis te delen.

De samenwerking tussen MECC Maastricht en de NVvP is niet nieuw. Ook in 2010 organiseerde de NVvP haar Voorjaarscongres in het MECC. "Met 2600 deelnemers, waarvan naar schatting 95% psychiater of psychiater in opleiding, was dit congres een groot succes", aldus Peter Niesink, Directeur NVvP. Met inmiddels 140 jaar geschiedenis en bijna 3500 leden is de NVvP de oudste en grootste medisch wetenschappelijke beroepsvereniging. Door de samenwerking tussen MECC Maastricht en de NVvP zullen ruim 3000 (inter)nationale gasten drie dagen lang in de stad Maastricht verblijven .

Op de foto v.l.n.r. Madeleine van der Heijden, René Hanssen en Peter Niesink in het Mecc@TableCafé tijdens de feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.