Momice integreert AI in eventsoftware

AI (Artificial Intelligence) is ‘ineens’ overal. Met de komst van AI tools als ChatGPT en Dall-E heeft iedereen plotseling een personal assistant binnen handbereik. Momice speelt als event softwarebedrijf in op deze ontwikkelingen door AI te integreren in de software.

Momice-oprichter Rutger Bremer: “Eventmanagers kunnen heel veel tijd besparen door AI slim in te zetten. Toch zien we dat ze zelf niet zo snel de stap zetten. Daarom hebben we ze een handje geholpen door AI in de tool te integreren”

AI voor events? Hoe dan?

“AI kent vele toepassingen, óók voor events,” zegt Bremer. “Denk aan het schrijven van teksten voor een uitnodiging of de eventwebsite. Een aantal maanden legde ik de uitnodigingstekst van onze copywriter naast een AI-gegenereerde tekst. De overeenkomst was verbluffend. Hier moeten we iets mee, dacht ik toen direct.”

Het genereren van teksten is niet het enige waarmee eventmanagers hun voordeel kunnen doen. Bijvoorbeeld het maken van afbeeldingen met Dall-E voor een eventwebsite of een e-mailheader. “Ook het ophalen van inspiratie voor programma, script en sprekers en het begrijpen van de motivatie of belemmeringen van de doelgroep wordt vele malen makkelijker met AI,” stelt Bremer. “Zo houden eventmanagers meer tijd over voor de inhoud en productie van het event.”

Met event software van Momice kunnen eventprofessionals de registratie, communicatie en evaluatie van hun (live, online en hybride) events automatiseren. Denk aan het versturen van de uitnodigingsmail, een online registratieformulier en een eventwebsite met alle informatie over programma, sprekers en locatie.

Op 23 maart lanceert Momice een AI-integratie, waarmee AI direct vanuit de tool kan worden ingezet voor het schrijven van mailteksten, website teksten en sprekers-bio’s.