Michiel Lindenbergh neemt afscheid van de Beurs van Berlage

Michiel Lindenbergh

Na 23 jaar neemt Michiel Lindenbergh afscheid van de Beurs van Berlage. Michiel begon zijn carrière in de Beurs bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, destijds één van de huurders. Na de privatisering van de Beurs in 2008 heeft hij zich onvermoeibaar ingezet om de Beurs van Berlage te transformeren tot een vooraanstaand centrum voor congressen en evenementen, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Gedurende zijn 23 jaar bij de Beurs heeft Michiel een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van diverse initiatieven die het gezicht van de congresmarkt in Amsterdam en Nederland hebben veranderd. Zo was hij bestuurslid en medeoprichter van de Dutch Venue Association, jarenlang bestuurslid en voorzitter van het congresplatform van CLC Vecta, actief lid van ICCA , founding father en voorzitter van Unique Venues of Amsterdam. Zijn inspanningen hebben ertoe bijgedragen dat Amsterdam, en daarbij ook de Beurs van Berlage, een prominente plek op de wereldkaart van evenementenlocaties heeft verworven.

Als commercial director heeft Michiel jarenlang met veel succes het commerciële team gevormd en geleid, waarbij hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de strategische richting en het concurrentievermogen van de Beurs van Berlage. Hierbij  is de Beurs een 'one-stop shop' geworden voor congressen en evenementen, waar klanten terecht kunnen voor alle aspecten van een event; van catering tot hotelaccommodatie, wat de klanttevredenheid aanzienlijk heeft verhoogd.

In zijn recente rol als Special Projects Director heeft Michiel Lindenbergh zich met name ingezet voor de oprichting van de Stichting Palazzo Pubblico Amsterdam. Deze stichting heeft als doel het werven van subsidies, sponsoring, donaties en fondsen om maatschappelijke, publieke en culturele activiteiten te organiseren en restauratieprojecten te financieren. Door deze initiatieven helpt de stichting om het rijksmonument Beurs van Berlage toegankelijk en in optimale staat te houden voor het publiek.