Meetingselect Founding Partner Meetings for Trees

 

Meetingselect is Founding Partner van stichting Meetings for Trees. De stichting draagt bij aan de vermindering van CO2 uitstoot bij het boeken van wereldwijde vergaderingen. Concreet betekent dit dat bedrijven en organisaties bij elke boeking op advies van de locatie aangeven hoeveel bomen zij willen planten. Meetinglocaties rekenen 5 euro per boom. Hiermee levert Meetings for Trees een bijdrage aan een groenere meeting- en eventswereld.

Meeting for Trees heeft een ANBI status en daarmee zijn de donaties fiscaal aftrekbaar. Als stichting heeft het geen winstoogmerk en alle donaties gaan naar wereldwijde bebossingsprojecten. Klimaatverandering is één van de meest urgente problemen in de wereld van vandaag. Meetingselect wil haar verantwoordelijk hierin nemen. Werkgerelateerde mobiliteit, zoals meetings en events, is ook vervuilend. In het kader van haar MVO-beleid heeft Meetingselect zich hierbij aangesloten. Het lanceren van dit initiatief zal de CO₂-voetafdruk bij het boeken van vergaderingen via het platform verkleinen. Meetings for Trees is een sublabel van Hotels for Trees.

Martin Bergonje, CEO van Meetingselect is trots dat zij medeoprichter zijn van Meetings for Trees. "We zijn met Meetingselect altijd op zoek om concrete stappen te zetten in de richting van duurzaamheid. De lancering van Meeting for Trees sluit hier in onze ogen perfect bij aan.”Sinds de lancering hebben een aantal locatie partners zich al direct bij Meetings for Trees aangesloten. Hieronder zijn Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Hotel en Congreslocatie De Ruwenberg, Hotel Theater Figi en het Van der Valk Hotel Eindhoven.

Floris Licht, Chief Tree Planting Officer van Hotels for Trees:  “We merken bij Hotels for Trees dat men positief staat tegenover het planten van een boom in plaats van de tussentijdse kamerschoonmaak. Dit gaat dan ook in een rap tempo en is in de resultaten terug te zien, met 94 deelnemende hotels hebben we al bijna 30.000 bomen kunnen planten. Bij organisaties is er ook steeds meer behoefte aan duurzame locaties voor meetings en events. Ik verwacht dan ook dat Meetings for Trees nog wel sneller zal gaan.”