Meegaan met brancheveranderingen

De Association Meeting Needs Survey 2024 van ICCA is verschenen.Voortbouwend op een schat aan inzichten uit eerdere onderzoeken, heeft de nieuwste versie inzichten verzameld van verenigingen over de hele wereld.  De onderzoeksresultaten bieden een uitgebreid overzicht van de veranderingen bij internationale meetings. Ze scheppen ook duidelijkheid over de veranderingen in strategische prioriteiten, meetingformats, financiële modellen, uitdagingen en technologische vooruitgang bij verenigingen wereldwijd.

"Onze sector blijft uitstekende groei en flexibiliteit vertonen in het licht van de aanhoudende mondiale uitdagingen",  aldus Senthil Gopinath, CEO van ICCA.  “Verenigingen hebben de leerstellingen van de afgelopen jaren overgenomen en deze informatie gebruikt om strategische beslissingen te nemen over activiteiten en diensten, waarbij ze zich behendig aanpassen aan de snel veranderende aard van bijeenkomsten en evenementen. ICCA is er trots op een sleutelrol te spelen bij het ondersteunen van de associatiegemeenschap terwijl we allemaal nieuwe manieren van zakendoen navigeren en samen groeien als industrie." 

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met  de European Society of Association Executives (ESAE) , de  African Society of Association Executives (AfSAE)  en de  Asia-Pacific Federation of Association Organizations (APFAO) .

Uit de enquêteresultaten kwamen onder meer respondenten naar voren die aangaven dat ze de inkomstenstromen zouden diversifiëren en het geografische bereik zouden vergroten, naast het investeren in opkomende technologieën en zich zouden blijven concentreren op DEI-inspanningen en duurzaamheid.  

Ook AI en datagestuurde strategieën waren vertegenwoordigd, en sommige verenigingen gaven aan dat zij inspanningen leveren om deze opkomende technologie te adopteren voor het creëren van inhoud en ledendiensten. Er werd ook uitdrukking gegeven aan de behoefte aan educatieve ondersteuning en begeleiding op het gebied van onderwijsmethodologieën en beste praktijken.