MECC Maastricht biedt André Rieu onderdak op 11 juli

Het concert dat André Rieu op zondag 11 juli geeft, blijkt de organisatoren nogal wat hoofdbrekens te bezorgen. Alle creatieve zeilen moeten bijgezet om de meer dan 7.000 gasten  een mooi concert te bezorgen.

Eerst gooide het Nederlands Elftal roet in het eten, door de finale te bereiken. De eerste oplossing werd gevonden in het vervroegen van het concert naar 13.00 uur op het Vrijthof, zodat iedereen die dat wil zowel concert als finale kan zien.

Nu is het de verwachte hittegolf die de temparatuur op het Vrijthof naar verwachting zo hoog zal laten oplopen zondag, dat Rieu het onverantwoord acht om daar te spelen in die temperaturen. Niet goed voor zowel de gasten als zijn hele orkest en team.

Gelukkig beschikt Maastricht over een fraai congrescentrum in het MECC Maastricht en daarmee was de oplossing snel voorhanden. Via de VVV Maastricht werd het bericht verspreid dat André Rieu zondag aanstaande van het Vrijthof in Maastricht uitwijkt naar het MECC.

Tot nog toe hebben tussen de zeven- en achtduizend mensen een kaartje gekocht voor het zondagoptreden. Mensen die een terrasjesarrangement op het Vrijthof hebben gekocht, kunnen daar gewoon gaan zitten en lunchen. Het optreden is live via een straalverbinding te zien op de beeldschermen bij de terrasjes aan het Vrijthof. "Het voordeel van optreden in MECC Maastricht is dat we daar de lichtshow kunnen gebruiken", aldus de woordvoerster van Rieu. In het MECC is het Vrijthof als decor nagebouwd.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.andrerieu.info en www.andrerieu.com.