Massaspectrometrie congres in 2022 in Maastricht

De International Mass Spectrometry Conference (IMSC) wordt in 2022 gehouden in MECC Maastricht. Dit congres dat tweejaarlijks plaatsvindt spitst zicht toe op de ontwikkelingen binnen de massaspectrometrie. Het congres wordt gehouden van 27 augustus tot en met 2 september 2022.

Na steden als Kyoto, Toronto, Florence, Barcelona en Rio de Janeiro is Maastricht gekozen voor de 24ste editie van het congres. International Mass Spectrometry Conference is een tweejaarlijks terugkerend congres, met meer dan 1.500 deelnemers, met als thema de courante ontwikkelingen, innovaties en toepassingen binnen de massaspectrometrie. Massaspectrometrie is een moleculaire analysetechniek die breed ingezet wordt om uitdagingen in gezondheidszorg, energie-transitie, nieuwe materialen, voedselveiligheid, forensisch onderzoek, en de halfgeleiderindustrie naar een innovatieve oplossing te brengen. Van over de hele wereld nemen academische en industriële onderzoekers deel aan dit toonaangevende evenement in Maastricht.

Prof. Dr. R.M.A. Heeren: “Het recentelijk verbouwde MECC Maastricht is dé perfecte locatie voor de International Mass Spectrometry Conference in 2022. Het congrescentrum voldoet in haar nieuwe staat meer dan ooit aan onze wensen. Daarnaast zijn we erg gecharmeerd van Maastricht als congresdestinatie, de compactheid van de stad en de centrale ligging van MECC t.o.v. het stadcentrum zijn dé perfecte combinatie om te netwerken. Ook de nabijheid van de Brightlands campussen dragen bij aan de Maastrichtse aantrekkingskracht voor wetenschappers.”

Frank Mimpen, Commercieel Directeur MECC Maastricht: “Na een lastige periode voor de congresbranche als gevolg van de covid-19 pandemie kijken wij er enorm naar uit om elkaar weer live te ontmoeten. Wij zijn ontzettend blij met het vooruitzicht om de Internationale Mass Spectrometry Conference met haar 1.500 deelnemers van over de hele wereld in 2022 hier in Maastricht en in ons gloednieuwe congrescentrum te verwelkomen. Meer dan ooit is MECC Maastricht, na de verbouwing en upgrade, klaar voor de toekomst.”

Foto vlnr aan tafel: Frank Mimpen - Commercial Director MECC Maastricht, Prof. Dr. Ron Heeren - Professor UM’s Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, and director of M4I, Maartje Nollen - Business Development Manager MECC Maastricht, Niels Klinkhamer - Managing Director Klinkhamer Group, Conferences & Events.
Online: Isabelle Kohler - Assistant Professor VU Amsterdam, Maarten Altelaar – Professor Pharmaceutical Proteomics Utrecht University, Manfred Wuhrer – Professor Proteomics and Glycomics Leiden University Medical Center, Albert Heck – Professor of Chemistry and Pharmaceutical Sciences Utrecht University.