Lekker hybride werken tijdens de hitte

'Ook bij hitte is hybride werken de sleutel tot aangenaam werken', Ronald de Snoo, MKB Servicedesk naar aanleiding van het ANP-bericht: Zomers weer houdt voorlopig aan. Betere isolatie, het aanbrengen van zonwering en het installeren van airco’s zijn fijn voor kantoor. Flexibiliteit is echter het belangrijkst met dit weer. Waar de een de verkoeling thuis zoekt, zit de ander liever op kantoor.

Het warme zomerweer dat Weeronline voorspelde heeft Nederland inmiddels bereikt. Bij extreem warm weer treedt het Nationaal Hitteplan van het RIVM in werking. Ook bedrijven staan voor de uitdaging om hun werknemers zo goed mogelijk door de warmte heen te loodsen. Het belangrijkste daarbij is een flexibele benadering.

Goed werkgeverschap

Het uitgangspunt voor een werkgever is dat hij een goede werkgever wil zijn. Hij heeft zorgplicht en moet er dus voor zorgen dat zijn medewerkers veilig en gezond kunnen werken. In de meeste organisaties is er een hitteplan bij aanhoudende hitte. Hierin staan dingen over aangepaste werktijden (tropenrooster), de noodzaak voldoende te drinken, extra pauzes, het uitstellen van bepaalde (zware) werkzaamheden, een aangepaste dresscode en andere zaken die het werken in de hitte aangenamer maken.

Een koele werkplek

Veel ondernemers hebben aanpassingen gedaan aan hun bedrijfspand om een koele werkplek te bieden. Bijvoorbeeld: betere isolatie, het aanbrengen van zonwering en het installeren van airco’s. Op warme dagen staan warmte-producerende apparaten zo veel mogelijk uit. Zodat het niet onnodig warm wordt op kantoor.

Flexibiliteit

Toch ligt de sleutel tot aangenaam werken op hete dagen vooral in flexibiliteit. De ene werknemer heeft een koele woning en werkt het liefst thuis. De ander zoekt liever verkoeling op kantoor. De een houdt van warmte. De ander juist niet en heeft daardoor wat meer pauzes nodig. Veel werkgevers geven hun medewerkers die ruimte.

De afgelopen jaren is het hybride werken de norm geworden. Daardoor zijn er meer mogelijkheden gekomen en is er voor iedere werknemer een optie die het beste bij zijn of haar situatie en voorkeuren past.