Laatste nieuws : IMEX Frankfurt 2020 geannuleerd

Hier volgt de officiële verklaring van de organisatie

Met grote droefheid en pijn in ons hart kondigen wij de annulering aan van IMEX Frankfurt 2020 (gepland voor 12-14 mei).

We weten dat dit een enorme teleurstelling zal zijn, niet alleen voor de exposanten, kopers en professionals uit de industrie die de show zouden bijwonen, maar ook voor de wereldwijde gemeenschap van zakelijke evenementen.

Dit is geen beslissing die we lichtvaardig hebben genomen en er zijn twee doorslaggevende zorgen die ertoe hebben geleid dat we deze beslissing op dit moment hebben genomen.

Ten eerste is er de onzekerheid die wordt veroorzaakt door het feit dat de Duitse minister van Volksgezondheid onlangs heeft aangedrongen op het verbod op evenementen met meer dan 1000 mensen, die sommige Duitse staten al hebben onderschreven, waaronder de deelstaat Hessen waar Frankfurt is gevestigd. Deze aankondiging maakt de kans dat factoren buiten onze controle ons dwingen om de show op het laatste moment te annuleren veel groter.

Ten tweede is onze primaire zorg altijd de verantwoordelijkheid die we voelen tegenover onze exposanten en partners, die de show financieren - niet alleen door het kopen van standruimte, maar ook in de aanzienlijke extra investering die ze doen in alles, van het bouwen van prachtige stands tot het hosten van de koper evenementen.

Hoewel we nog maar kort geleden optimistisch waren dat mei ver genoeg weg was om vol vertrouwen onze plannen voort te zetten, kunnen we, zoals het er nu uitziet [11 maart], niet garanderen dat wij onze exposanten een hoogwaardig hosted buyer programma kunnen leveren, zoals ze van ons gewend zijn.

In een ideale wereld zouden we afwachten. Maar we bevinden ons in de echte wereld en we kunnen onze exposanten niet met een gerust geweten vragen geld te blijven investeren waartegen ze mogelijk geen rendement zullen behalen.

Beide factoren - onzekerheid over de vraag of IMEX mag doorgaan, en twijfels over het aantal kopers dat zal kunnen deelnemen - hebben ons tot de conclusie gebracht dat we nu geen andere keus hebben dan IMEX in Frankfurt te annuleren .

Een beslissing op basis van feiten

We willen heel duidelijk maken dat we deze beslissing hebben genomen op basis van de feiten zoals we die nu kennen en, belangrijker nog voor het hele IMEX-team, op basis van de verantwoordelijkheid en oprechte zorg die we voelen voor al onze klanten en de wereldwijde zakelijke evenementen branche.

IMEX is ons familiebedrijf en de community voor zakelijke evenementen is de enige community die we bedienen.

We hebben vandaag geprobeerd de beste beslissing voor de sector te nemen en we zijn zo dankbaar voor de steun die ons al is getoond. Velen van jullie zien jezelf terecht als vrienden en leden van de uitgebreide IMEX-familie. Dit is precies waarom we de afgelopen dagen lang en goed hebben nagedacht, waarbij we diepgaand overleg hebben gepleegd met partners en belanghebbenden in de hele branche voordat we deze aankondiging deden. Onze strapline "We Are All Connected" heeft nog nooit zo waar en zo belangrijk gevoeld.

Toegewijd aan het dienen van de industrie 

Ondanks de teleurstelling en impact waarvan we weten dat u ze zult voelen, willen we dat u weet dat we ons volledig inzetten om deze industrie te dienen waar we van houden. We zijn al op de achtergrond hard aan het werk om waarde en service te leveren boven en buiten de beurs waar u naar uitkeek en zullen deze plannen in de nabije toekomst aankondigen.

We zijn van plan het moreel hoog te houden en, samen met leiders over de hele wereld, ons te concentreren op collectieve inspanningen om het vertrouwen te herstellen en te pleiten voor de kracht van zakelijke bijeenkomstenn om het economisch herstel te bevorderen zodra deze situatie voorbij is.

Het IMEX-team zal ook hard werken om een ​​succesvolle IMEX America (15-17 september) te leveren met plannen om de 10e verjaardag van de show al in volle gang te erkennen. We hopen dat de wereld van zakelijke evenementen ons zal vergezellen in Las Vegas om onze geweldige industrie te vieren.

Nogmaals bedanken we de hele industrie voor de steun die ons is getoond en we zijn hier om anderen in de industrie te ondersteunen terwijl we allemaal door deze moeilijke tijden heen werken.

Ray Bloom, voorzitter, IMEX Group

Carina Bauer, CEO, IMEX Group