Koninklijk bezoek in de RAI

Deelnemers aan Skills The Finals werden verrast door hoog bezoek. Koning Willem-Alexander nam vrijdag 24 maart een kijkje in de RAI, waar (v)mbo-studenten streden om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Ministers Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Wiersma (Primair en Voortgezet onderwijs) waren aanwezig tijdens de opening van het evenement. 

Skills The Finals probeert jongeren te inspireren om te kiezen voor het beroepsonderwijs en biedt leerlingen en studenten een leerzame ervaring voor toekomstige carrièremogelijkheden. Dat het belangrijk is dit onder de aandacht te brengen, wordt bevestigd door het bezoek van de Nederlandse regering. 

De 2023 editie van het tweedaagse evenement - en loopbaan oriëntatieprogramma - was spectaculair, met tal van activiteiten en demonstraties op het gebied van onder meer techniek, zorg en hospitality. Ruim 600 (v)mbo-finalisten namen deel aan meer dan 50 beroepschallenges. De climax vond vrijdagmiddag plaats tijdens de finale van het evenement.