Kabinet besluit over verlenging steunmaatregelen

De evenementenbranche in de volle breedte is zwaar getroffen door de maatregelen van het afgelopen jaar. En verlenging van steun is ook na verruiming van de maatregelen heel hard nodig.

Zelfs met verruiming van maatregelen is verlenging van steun voor deze zwaar getroffen branche na 1 juli heel hard nodig. CLC-VECTA heeft de afgelopen periode zwaar gelobbyd voor verlenging van de steunmaatregelen zoals de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) en NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Werkgeversorganisatie, vakbonden en ook VNO-NCW en MKB-Nederland dragen deze boodschap de afgelopen weken ook steeds uit en dat lijkt nu dan te leiden tot resultaat.
 
Het demissionair kabinet neigt naar verlenging van de steunmaatregelen met 3 maanden, dus tot en met eind september. Deze week overlegt het kabinet hier verder over, een besluit wordt vrijdag verwacht. De optie om de noodsteun nog door te trekken tot dit najaar houden partijen ook open.
 
Daarnaast wordt gesproken over soepelere regels ten aanzien van betaling van opgebouwde belastingschulden; terugbetaling zal waarschijnlijk pas starten medio 2022 (in plaats van per oktober 2021) en de terugbetalingstermijn wordt mogelijk opgerekt van 3 naar 4 of 5 jaar.  
 
Een herstelplan voor de economie is aan een volgend kabinet.