Jubileumeditie horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam weer succes

Gastvrij Rotterdam vierde haar 10e editie. Dit jaar besloeg de horecavakbeurs vijf uitverkochte beurshallen in Rotterdam Ahoy, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Gastvrij Rotterdam verwelkomde een record aantal bezoekers (18.559) en deelnemers (ruim 500). Horecaprofessionals konden zich van 18 t/m 20 september oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen en trends op horecagebied. 

Het record van vorige editie stond op 16.757 bezoekers en 450 deelnemers. Robert Melaard, managing director van Gastvrij Rotterdam: “Tien jaar geleden, bij de start van onze allereerste editie samen met onze Founding Partners, had ik nooit durven dromen dat we binnen een decennium zo’n toonaangevend platform zouden zijn binnen de sector. Het feit dat zoveel professionals de tijd hebben genomen om de vakbeurs bij te wonen, bevestigt dit. Als ik nu om me heen kijk, zie ik een buitengewoon positieve sfeer en uitgebreid aanbod aan food en non-food leveranciers.”

De horecavakbeurs kende vele bekende maar ook nieuwe culinaire wedstrijden en finales: de Bocuse d’Or Dutch Finals, de eerste finale van de Green Chef’s Hat, Wijnvrouw van het Jaar, voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts en Smaakmakers Challenge, het Glazen Kalf, SVH Wijnexperts van het jaar, Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs, NK Oestersteken, Euro-Toques Young Chef Award, Good Fish Dish Award en NK Sabreren.