IT-event Cisco Live in RAI Amsterdam

Vanwege de aanhoudende pandemie moest de Cisco Live conferentie twee jaar op een rij worden uitgesteld, maar eindelijk is het zover: de eerste Nederlandse editie van Cisco Live gaat volgende week van start in RAI Amsterdam. De conferentie biedt een unieke gelegenheid voor IT-professionals om kennis te delen, te netwerken en de nieuwste technologieën te ontdekken.

De EMEA-editie van Cisco Live is een belangrijke drijfveer voor innovatie, kennisuitwisseling en zakelijke groei in de regio. Alle partijen staan in de startblokken om van Cisco Live een groots succes te maken. De komende vier jaar zal Smart City Amsterdam gastheer zijn van het grootschalige Cisco-event dat duizenden bezoekers aantrekt. De keuze voor Amsterdam is onder andere gebaseerd op de leidende positie die Nederland binnen Europa inneemt op het gebied van technologische innovatie, connectiviteit en zakelijk groeipotentieel.

“We hebben er even op moeten wachten maar ik ben er echt ontzettend trots op dat Cisco Live in Nederland gaat plaatsvinden”, zegt Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland. “Ik kijk er ontzettend naar uit om onze nieuwe innovaties met klanten en partners te kunnen delen. Ook gaan we ons de komende vier jaar inzetten om kennis te delen en innovatie te stimuleren in de regio Amsterdam.”

Digitale ambitie

De komende vier jaar zullen er onder de vlag van Cisco’s Digitale Versnelling Nederland-programma verschillende zakelijke en maatschappelijke initiatieven worden gelanceerd. Met het DVN-programma wil Cisco innovatie in Nederland stimuleren, met als doel om Nederland veilig en duurzaam digitaal verder te brengen.

Een optimale gebruikerservaring

Cisco en RAI Amsterdam hebben hard gewerkt om de geavanceerde congreslocatie gereed te maken voor het ontvangen van de duizenden bezoekers van Cisco Live. Zo is RAI Amsterdam, als eerste beurs- en congresorganisatie in Nederland, voorzien van een krachtig WiFi 6 draadloos netwerk op basis van 'intend-based networking', zodat bezoekers ook tijdens piekbelasting gebruik kunnen blijven maken van een stabiel en snel netwerk met hoge dekking.

Via de Cisco Events app kunnen bezoekers zichzelf optimaal bedienen door onder andere gebruik te maken van wayfinding waarmee beursgenoten elkaar, of de kortste route naar één van de sessies gemakkelijk kunnen vinden.

“We zijn enorm vereerd dat RAI Amsterdam de komende vier jaar de event locatie van Cisco Live is”, zegt Paul Riemens, CEO bij RAI Amsterdam. “Met de nieuwe technologie van Cisco kunnen we onze bezoekers optimaal ondersteunen. Ik ben er dan ook zeker van dat Cisco Live een groot succes gaat worden!”

Het belang van technologie

In de huidige hybride wereld speelt technologie een belangrijkere rol dan ooit. Cisco kondigt tijdens Cisco Live dan ook de nieuwste technologieën aan op het gebied van netwerken, samenwerken, security en toepassingen, die organisaties helpen om de productiviteit, veerkracht en flexibiliteit te verhogen.