International Geothermal Association kiest voor Den Haag als operationeel hoofdkantoor

De International Geothermal Association (IGA) heeft aangekondigd haar operationele hoofdkantoor naar Den Haag te verplaatsen. De verhuizing is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de IGA en The Hague Business Agency, dat zich richt op het halen van internationale bedrijven en organisaties naar Den Haag.

The Hague Convention Bureau, dat samenwerkt met The Hague Business Agency, verwacht dat door de verhuizing het aantal evenementen in de stad in aanverwante wetenschappen en sectoren aanzienlijk zal toenemen.

Nederland loopt voorop in geothermische oplossingen, met name voor de glastuinbouw, maar ook binnen de gebouwde omgeving. Deze verhuizing naar Den Haag is een belangrijke ontwikkeling binnen de mondiale strategische positionering van aardwarmte en haar CO2-reducerende klimaatdoelstellingen.

"Dit nieuws vertegenwoordigt een aanzienlijke toegevoegde waarde voor het energiecluster van Den Haag, dat nieuwe bedrijven en evenementen naar de stad zal brengen", zegt Bas Schot, hoofd van The Hague Convention Bureau. "Als de stad die bekend staat om het associatieaanbod, hebben we de perfecte infrastructuur en expertise om het IGA-hoofdkantoor te hosten en ik kijk ernaar uit hen te verwelkomen in Den Haag."

De IGA vertegenwoordigt de wereldwijde geothermische industrie bij internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, de Wereldbank, het International Renewable Energy Agency en het International Energy Agency. De IGA neemt met veel plezier plaats in de politieke hoofdstad van Nederland en wordt omringd door ambassades, branchepartners en succesvolle toepassingen van aardwarmte.

Dr. Marit Brommer, uitvoerend directeur IGA zei: “In het komende decennium zullen we de aardwarmte-sector zien opschalen tot een volwassen energieleverancier die in staat is om een ​​kosteneffectieve, schone basislastvoorziening aan zijn klanten te bieden. Met Den Haag als onze nieuwe zetel, kunnen we het geothermische potentieel ontketenen door een wereldwijde coalitie van bereidwilligen op te bouwen die de standaardisatie, investeringen en duurzaamheidsdoelen zal stimuleren. "

Saskia Bruines, loco-burgemeester van Den Haag voor Economie, Internationaal en Diensten, gemeente Den Haag zei: “Den Haag is er trots op de International Geothermal Association te verwelkomen als onderdeel van ons Impact Ecosysteem, waar we ons richten op de energietransitie en oplossingen voor een betere en veiligere wereld. Bedrijven en organisaties die de mondiale energietransitie kunnen versterken zijn van harte welkom in Den Haag. Ik moedig internationale organisaties in onze stad en de conventionele energiesector aan om samen te werken met IGA. "