Industrial Studios combineert fysieke en online events

Elke Nissen – Innovate

Industrial Studios is sinds 2022 niet meer alleen een studio maar ook een eventlocatie. De scheiding tussen de (online) studio en (offline) eventlocatie is nagenoeg onzichtbaar geworden het afgelopen jaar. Met hetzelfde gemak worden fysieke bezoekers ontvangen of een online uitzending verzorgd.

Door de ‘plug en play’-inrichting ziet de opdrachtgever bij locatiebezoek direct de diversiteit aan mogelijkheden. Of het nu gaat om een online uitzending of een fysiek evenement. Doordat camera’s slim zijn opgesteld zijn deze nauwelijks merkbaar in de ruimte bij een fysiek evenement. Het biedt opdrachtgevers zelfs een extra bonus: “De spreker groot op de schermen voor het publiek achterin de zaal? Tuurlijk kan dat!”. Zelfs met één druk op de knop!

Er is een uitgebreid lichtpakket dat standaard aanwezig is - dat noodzakelijk is voor hoogwaardige online uitzendingen - om ook een fysiek evenement te voorzien van complete verlichting. Dit voor uitlichting van het podiumprogramma maar ook om de ruimte sfeervol in de kleuren van de opdrachtgever uit te lichten. De bonus hier is natuurlijk dat je met een kleine aanvulling op het al aanwezige lichtplan je direct een toffe lichtshow kunt maken voor een spectaculaire show!

In 2022 mocht Industrial Studios veel verschillende evenementen verzorgen, van een maandelijkse terugkerende online talkshow tot het fysieke kennisfestival The Future Of Us. Ook hybride events zijn vaak te vinden in de ‘studio’. Bijvoorbeeld een interactieve internationale uitzending via het eigen streamingsplatform van Industrial Studios waarbij de stream zowel in het Nederlands als Frans aangeboden werd door live vertolking.