Hybride werken in optima forma

WorkWire en AVEX hebben de handen ineen geslagen; na 3 succesvolle webinars/masterclasses vanuit de AVEX Talkshow Studio over de ‘Mixed Presence Office’ gaan zij weer een stap verder.

In het kader van ‘practice what you preach’ waren twee teams van WorkWire en AVEX fysiek en virtueel op maandag 31 mei op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt voor een dag Hybride werken in optima forma. In opmaat naar een campagne (Hybride Werken! Hoe dan?) kwamen de salesteams samen om kennis en ervaringen te delen en om content te creëren.

Via MS Teams kon Ted Walraven (CongresWereld) enkele vragen stellen tijdens de  lunchbreak aan Marco Verhoef, managing partner bij WorkWire en Jeroen Tuijtel Manager Sales bij AVEX. Is thuiswerken in hun visie een blijvertje? “Nederland was pre-corona al koploper thuiswerken”, aldus Marco, “alleen was dat meer een soort ‘gedogen’.”Jeroen vult aan dat werkgevers toch meer stuurden op aanwezigheid dan op de inhoud van het werk. “Nu is het iets wat blijvend zal zijn, natuurlijk niet (hopelijk niet …. ) met de reden als in de afgelopen periode maar het is nu algemeen geaccepteerd. 1. Dát je het doet en 2. Dat het echt werk is. Daarnaast is het ook milieutechnisch een goede zaak, veel minder files en twee keer in de week met het vliegtuig naar London voor overleg kan je ook niet meer verkopen. Natuurlijk wil je mensen ook nog steeds fysiek ontmoeten maar de regelmaat kan omlaag.”

“Dat betekent wel dat de drempel voor hybride werken verlaagd zal moeten worden” vindt Marco, “straks willen mensen een échte werkplek of ze nu thuis aan een meeting deelnemen of dat ze dat op kantoor doen: het zal hetzelfde moeten zijn.” “En dat zal dus iets betekenen voor de IT en apparatuur op de kantoren”, vult Jeroen aan, “thuis kun je natuurlijk mooi achter je beeldscherm zitten maar in een vergaderruimte kun je moeilijk met z’n allen achter je eigen laptop kruipen tijdens een bespreking waarbij ook virtuele deelnemers aanhaken. Daar zijn goede oplossingen voor. Daarnaast; wil je de beste mensen binnenhouden of binnenhalen dan zal je die hybride manier van werken moeten kunnen aanbieden. Dit type werknemer wil op die manier kunnen werken, de werkgever die dat niet aanbiedt zal de high potentials verliezen.”

WorkWire en AVEX hebben (net als de overheid voor Corona) een routekaart ontwikkeld om Hybride Werken optimaal te implementeren in je bedrijf. De samenwerking tussen AVEX en WorkWire zal zich hoogstwaarschijnlijk blijven uitbreiden. Als huisvestingsadviseur werkt WorkWire met een aantal kennispartners waarbij AVEX de partner is voor audiovisuele oplossingen. “Samen zijn wij sterk in verschillende oplossingen voor verschillende doeleinden”, aldus Marco Verhoef.

Ted Walraven

AVEX: De wereld van vandaag en morgen vraagt om effectiever werken en communiceren. AVEX draagt daar met toonaangevende audiovisuele oplossingen aan bij. Van een standaardoplossing tot en met een complex maatwerkproject. Voor een slimme werkomgeving of een hybride event. Wij hebben de expertise in huis. Al meer dan 30 jaar.

WorkWire: Van huisvestingsadvies, conceptontwikkeling en (interieur)ontwerp tot verandermanagement en projectmanagement bij de uitvoering. Onze adviseurs, ontwerpers en interim managers helpen opdrachtgevers het optimale rendement uit hun huisvesting en werkomgeving te halen. Door concept en ontwerp te koppelen aan strategie en doelen en door de omgeving te verbinden met de mens. Met onze brede kennis en ervaring kunnen wij opdrachtgevers totaal ontzorgen in huisvestingsprojecten. Dit doen wij zowel voor gebruikers als eigenaren, (interieur)architecten en projectontwikkelaars.