HLTH, innovatie in de gezondheidszorg, komt naar Amsterdam

De thuisbasis van grote MedTech-organisaties, ambitieuze startups, het grootste universitair medisch centrum van Nederland en een groot aantal kennisinstellingen. Amsterdam is toonaangevend op het gebied van innovatie in de biowetenschappen. HLTH Inc., het bedrijf achter HLTH, heeft de lancering van hun evenement in Europa aangekondigd. HLTH Europe vindt plaats van 18 tot en met 20 juni 2024 in RAI Amsterdam.

“HLTH Europe brengt het Europese ecosysteem van de gezondheidszorg samen om de meest complexe uitdagingen van de gezondheidszorg aan te pakken en de meest veelbelovende kansen ervan te identificeren”, aldus Jonathan Weiner, oprichter, voorzitter en CEO van HLTH Inc. “We geloven dat door alle sectoren van de gezondheidszorg bij elkaar te brengen, we een verandering ten goede kunnen bewerkstelligen. Als één van de meest centraal gelegen steden van Europa, met een venue van wereldklasse is Amsterdam gekozen als thuisbasis van HLTH Europe”. Katy Fryatt, Managing Director HLTH Europe voegt toe: "Het HLTH-team heeft een fantastische community en evenement met leiders in de gezondheidszorg en changemakers in de VS opgebouwd. Ik ben vereerd om dat samen met onze partners voor Europa te creëren".

Geweldige kansen

“We zijn bijzonder trots dat de organisatie voor Amsterdam heeft gekozen,” zegt Maurits van der Sluis, Chief Operating Officer van RAI Amsterdam. “Het team en alle partners dat bij het evenement betrokken is, begrijpt als geen ander de impact van 's werelds grootste evenement voor innovatie in de gezondheidszorg en zal er alles aan doen om HLTH Europa succesvol te laten verlopen"

Dennis Speet, Director Amsterdam Convention Bureau vervolgt: “Amsterdam staat internationaal bekend om de gezondheidssector, waarbij een groot belang wordt gehecht aan het stimuleren van innovatieve veranderingen en geavanceerde ontwikkelingen om het welzijn en de kwaliteit van leven te verbeteren. We zijn zeer verheugd dat Amsterdam is gekozen als bestemming van het nieuwe evenement ‘HLTH Europe’ in juni 2024. Samen met de gezondheidszorg in de regio en de steun van lokale partners vormen we de gateway voor Europa en de wereld.”

HLTH 2022 Las Vegas

Het evenement in Las Vegas (13 - 16 november 2022) heeft dit jaar alle records gebroken. Meer dan 2.500 CEO's waren aanwezig, meer dan 850 sponsors stonden klaar bij het presenteren van hun innovatie in de gezondheidszorg. Meer dan 1.000 startups en in totaal meer dan 9.500 bezoekers waren aanwezig. HLTH, dat dit jaar zijn vijfde jaar viert, is snel gegroeid tot het belangrijkste evenement in Amerika voor innovatie in de gezondheidszorg.