Hilton Garden Inn hotel Leiden in executieveiling

Beeldcredit: BVA Auctions

Het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt op 11 juli 2023 online geveild via het online platform van BVA Auctions. Een geschil tussen de kredietnemer en kredietverstrekker ligt aan de basis voor deze executieveiling. Het gehele hotel met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 m².

Volgens Richard Dieteren van BVA Auctions is deze veiling uniek: 'Het veilen van vastgoed is voor ons niet zo heel bijzonder, dat doen we best veel. Maar dat een hotel als dit in zijn geheel onder de hamer gaat is toch wel bijzonder. Relatief kleinere hotels zien we toch sneller voorbijkomen, dan gevestigde grotere namen’, aldus Dieteren, die zijdelings wel aangeeft ook betrokken te zijn geweest bij de executieveilingen van andere grote objecten, zoals EasyHotel en diverse Princess Hotels. 

Verhuurd

Momenteel wordt het hotel geëxploiteerd door het Hilton. Een nieuwe veilingkoper aanvaardt het registergoed onder de gestanddoening van de betreffende huurovereenkomst. Hiervoor wordt verwezen naar de aangestelde makelaar Savills Amsterdam, of naar Van der Stap Notarissen welke is aangesteld als veilingnotaris bij de verkoop. Informatie over de huurovereenkomst heeft het veilinghuis nog niet. Bezichtigen kan wel, hiervoor kan contact worden opgenomen met de makelaar. 

De locatie van het hotel is goed, vlak naast het museum Corpus, het Bio Science Park en het LUMC. Vanaf de A44 ben je er binnen een paar honderd meter. Het strand van Katwijk aan Zee ligt op 10 minuten auto en 20 minuten met de fiets.

Veilingvoorwaarden

Dat de veiling doorgaat op 11 juli is nog geen zekerheid. Mocht er een onderhandse bieding worden gedaan waarmee de hypotheekhouder en Hilton International Manager LLC akkoord gaan, dan komt de veilingdatum te vervallen. Het is mogelijk om tot en met 26 juni 2023 een onvoorwaardelijke onderhandse bieding uit te brengen bij Van der Stap Notarissen. 
Indien er geen bieding wordt uitgebracht of aanvaard gaat de veiling gewoon door, zo valt er in de veilingvoorwaarden te lezen. De online veiling start om 11:00 uur en duurt in beginsel 10 minuten. Bij een bieding in de laatste minuut telt het veilinghuis 2 minuten bij de resterende tijd op. Of er een minimumprijs of een openingsbod wordt gehanteerd vermeldt het veilinghuis niet.