Het evenement van de toekomst van de Beurs van Berlage

Het waren en zijn zware tijden voor de (zakelijke) evenementenbranche. Het vroeg om vindingrijkheid en dat is de branche in recordtempo gelukt. De Beurs van Berlage heeft hier onderzoek naar laten doen en de conclusies zijn indrukwekkend.

Voor de evenementenbranche was het voorjaar van 2020 een van de grootste veranderingen ooit. De wereld van de evenementen en congressen kwam in een klap tot stilstand. De branche was in shock. In recordtempo zijn er online en hybride initiatieven ontstaan naast de al bestaande fysieke evenementen. Hiermee  wordt een groter publiek bereikt en kan kennis nog efficiënter worden gedeeld en verdeeld.

De Beurs van Berlage is nu niet alleen in staat om goede fysieke evenementen te organiseren, maar heeft inmiddels de kennis en mogelijkheden om ook sterke online en hybride evenementen neer te zetten.  Ook deelnemers die niet fysiek aanwezig (kunnen) zijn, krijgen nu het gevoel aanwezig te zijn in de Beurs van Berlage.

Hoe ziet de markt er nu uit?
Om deze vraag te beantwoorden en een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het sentiment in de branche heeft de Beurs van Berlage begin 2021 een onderzoek gedaan onder personen werkzaam bij evenementenbureaus, locaties, associaties en bedrijven.

Lees alles over:

  • Verbreden van het portfolio
  • Het verhaal is belangrijker dan ooit
  • Terugkeer van fysieke evenementen
  • Hybride uitdagingen

De belangrijkste conclusies van dit onderzoek lezen? Download het rapport ‘Het evenement van de toekomst’.