Goed nieuws voor de zakelijke evenementen concludeert RAI Talks

De zakelijke evenementenbranche is sinds 1 juli heropend en reizen is met het EU Digitaal COVID Certificaat (DCC) laagdrempeliger geworden. Zijn we weer terug bij normaal of is het nog een stap te vroeg om te juichen? En wat betekent het nu eigenlijk voor de evenementenbranche?

RAI Talks is opgenomen voor de Rijksoverheid bekend maakte dat er toch weer beperkende maatregelen nodig zijn voor evenementen in de open lucht en dansgelegenheden weer helemaal worden gesloten tot half augustus. Evenementen in de buitenlucht worden onder voorwaarden alleen toegestaan op twee derde capaciteit en meerdaagse evenementen tot en met 13 augustus worden verboden. Hierdoor zullen de meeste festivals de komende weken niet doorgaan. Vanaf 10 juli zijn evenementen met vaste zitplaats toegestaan zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Evenementen zonder vaste zitplaats zijn tot in elk geval 14 augustus niet toegestaan. Lees voor meer informatie de richtlijnen op de pagina van de Rijksoverheid.

Pieter Lubberts van Fieldlab Evenementen legt uit in RAI Talks dat met name zakelijke evenementen veilig en verantwoord georganiseerd kunnen worden. Dit is een van de conclusies naar aanleiding van de testevenementen. Met name zakelijke evenementen kunnen zeer gestructureerd plaatsvinden en er is minimaal contact tussen de bezoekers. Deze evenementen zijn volgens Fieldlab Evenementen in iedere situaties, dus ook in ernstige situaties tijdens een pandemise, goed te organiseren. Alles natuurlijk met in achtneming van de nodige maatregelen en een minimum aan contact tijdens de entree, waar meestal de grootste drukste is. Tevens is het heel belangrijk te zorgen voor een goede ventilatie, maar dat is altijd een belangrijke voorwaarde.

Bart van der Heijden van de RAI en tevens bestuurslid van brancheorganisatie CLC VECTA is blij met de verruimingen. Hij ziet weer grote kansen voor de zakelijke markt en verwacht voor de tweede helft van het jaar toch weer een toename aan zakelijke evenementen. Tevens is hij enthousiast over het EU Digitaal COVID Certificaat (DCC), wat zakelijk reizen weer makkelijker maakt en weer meer lucht brengt in de branche.

Evenementspecialisten Pieter Lubberts van FieldLab evenementen, Sjoerd Weikamp, hoofdredacteur Eventbranche.nl en RAI Directeur Bart van der Heijden in gesprek tijdens een speciale talkshow over de heropening van de branche. Ook blikken zij vooruit naar de ontwikkelingen in de eventindustrie en krijg je als organisator, exposant of bezoeker tips voor de toekomst.

 

RAI Talks