Gastheerschap studenten ROC Amsterdam stage bij RAI Amsterdam

Een tiental studenten van de Gastheerschap opleiding van het ROC van Amsterdam zijn gestart met een meewerkstage in de RAI. De studenten draaien verdeeld over drie dagen, mee op de beursvloer en binnen de GGD test- en vaccinatie locatie. 

Nu de horeca dicht is, was de opleiding hard op zoek naar een leerervaringsplek voor de studenten waarmee zij hun schooljaar kunnen vervullen en verrijken. Peter Strijdonk, ROC van Amsterdam, over de samenwerking: ‘We vinden het erg fijn dat we vanuit MBO College Centrum de samenwerking met de RAI veder kunnen uitbouwen met deze stagemogelijkheden voor een aantal studenten Gastheerschap. Op deze manier kunnen zij toch in deze tijd praktijkervaring als gastheer opdoen én zich inzetten voor een maatschappelijk doel.’

Leren in de praktijk
Onder begeleiding van Daan Wolken, een gecertificeerde RAI leermeester, gaan de studenten alles leren over gastheerschap in de RAI. Zolang er geen evenementen zijn, doen de studenten o.a. ervaring op in diverse gastheerrollen bij de GGD test- en vaccinatie locatie in de RAI. Daar helpen zij bezoekers ontvangen en verwijzen hen naar de juiste plek. Daan: ‘De GGD test- en vaccinatielocatie is een ideale plek om meer te leren over gastheerschap. Testen en vaccineren is voor bezoekers soms spannend en sommige bezoekers komen voor het eerst in de RAI. We proberen hen hier zo goed mogelijk in te begeleiden en ze een welkom en veilig gevoel te geven. We zijn blij dat wij deze leerervaringsplek voor de studenten mogelijk kunnen maken, dit zijn wellicht wel onze gastheren en vrouwen van de toekomst.’ De stage bevat diverse facetten en gaat hopelijk nog verder. ‘We laten de studenten op diverse plekken in de RAI meedraaien, ook op onze eigen service locaties. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat wij voor de zomer nog evenementen kunnen draaien. Dat zou niet alleen voor de studenten, super fijn zijn’, aldus Daan.