Fieldlab: Eerste resultaten testevenementen bemoedigend

Zolang er aan een aantal veiligheidsmaatregelen wordt voldaan kunnen evenementen en congressen veilig worden gehouden zonder de anderhalve meter afstand te moeten hanteren. Dit is de conclusie van Fieldlab Evenementen na de eerste testevenementen.

De kans om op een indoorlocatie waar het publiek op één vaste plek zit besmet te raken is net zo groot als thuis, is een van de conclusies. Dus ook als de besmettingscijfers in de samenleving nog hoog zijn, kunnen er onder voorwaarden uitstekend congressen en indoorevenementen worden gehouden.

Voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat bezoekers 24 uur van tevoren moeten slagen voor een sneltest en dat er gebruik wordt gemaakt van een mondkapje als men door het gebouw loopt. Tevens moet er goede ventilatie zijn.

De conclusies van Fieldlab zijn onder meer gebaseerd op de experimenten die zijn hielden in het Utrechtse Beatrix Theater in februari. Daar bleek dat de bezoekers zich tijdens een zakelijk congres en een theatervoorstelling van Guido Weijers uitstekend gedroegen. Het publiek was rustig en hield zich aan de mondkapjesinstructies. Tevens had meer dan driekwart de Coronamelder-app gedownload.