Evenementenbranche doet oproep maatschappij te openen

Al bijna twee jaar zit de evenementenbranche grotendeels op slot. Zij roept het nieuwe kabinet nu op om de maatschappij weer te openen en te komen met een nieuwe en frisse aanpak van deze crisis.

“Het is duidelijk dat de aanpak tot nu toe niet leidt tot het structureel openblijven van de maatschappij”, vindt Jolanda Jansen van de Alliantie van Evenementenbouwers. “Na twee jaar weten we veel over het virus en welke impact de maatregelen hebben op de maatschappij. Gezondheid is meer dan de afwezigheid van covid. De negatieve economische en maatschappelijke gevolgen zijn groot en het draagvlak voor het beleid neemt af. De scenario’s waarop de huidige lockdown gebaseerd waren, blijken niet te kloppen en daarom doen wij een dringende oproep om de lockdown op te heffen en met een heropeningsplan te komen.”

Riemer Rijpkema van het EventPlatform: “Voor de evenementensector geldt dat de steunpakketten en garantieregelingen weliswaar hielpen, maar een snelle opening is nu van levensbelang. De urgentie voor bezoekers en artiesten is groot, maar ook voor de organisatoren, leveranciers en locaties.” Er moet daadkracht zijn om personeel te behouden en perspectief te bieden aan ondernemers van deze voorheen zo bloeiende sector. “Het vertrekpunt moet zijn: de maatschappij zo snel mogelijk openen en daarvoor doen wat nodig is, om te voorkomen dat de schade onherstelbaar is”

Hiervoor is de evenementensector bereid, zoals zij dat de hele crisis was, constructief met het kabinet in gesprek te gaan en hoopt ze op durf en daadkracht van dit nieuwe kabinet.

Wachten op het groene licht om weer open te mogen