Pijnbestrijding met behulp van virtual reality, technologie inzetten om de groeiende vraag naar zorg aan te kunnen en verplegen op afstand. Zorgprofessionals, bedrijven en onderzoekers buigen zich tijdens HLTH Europe over de vraag hoe je technologie kunt gebruiken om de zorg slimmer te maken. Het meest vernieuwende zorginnovatiecongres van de Verenigde Staten komt voor het eerst naar Europa en vindt van 17 tot en met 20 juni plaats in RAI Amsterdam.
HLTH, het meest vernieuwende zorginnovatiecongres van de Verenigde Staten, komt voor het eerst naar Europa. Zorgprofessionals, bedrijven en onderzoekers buigen zich van 17 tot en met 20 juni in RAI Amsterdam over de vraag hoe je technologie kunt gebruiken om de zorg slimmer te maken. Klik op de foto om het rechtenvrije beeld in hoge resolutie te downloaden.
Steeds ouder wordende bevolking, tekorten aan zorgmedewerkers en steeds meer chronische fysieke en mentale ziektes en aandoeningen zijn slechts enkele van de uitdagingen waar Europa momenteel voor staat op het gebied van gezondheidzorg. Bij de seminars, lezingen en workshops en de een-op-een-meetings tijdens HLTH Europe draait alles om hoe je met de juiste inzet van technologie de zorg kunt bestendigen en naar een hoger niveau kunt tillen.
Complexe zorgvraagstukken
“Nederland speelt wereldwijd een leidende rol wat betreft technische innovaties in de zorg”, aldus Katy Fryatt, directeur HLTH Europe. Qua logistiek en infrastructuur ziet zij Amsterdam als knooppunt voor medische innovaties. “Het is de thuisbasis van grote organisaties in de medische technologie, ambitieuze startups, het grootste universitair medisch centrum van Nederland én een groot aantal kennisinstellingen. Bovendien is Amsterdam één van de meest centraal gelegen steden van Europa, met een venue van wereldklasse. Daarom zijn we blij het Europese ecosysteem van de gezondheidszorg samen te brengen in Amsterdam en bezoekers meer inzicht te geven in de revolutie die onze sector te wachten staat. Dankzij big data, kunstmatige intelligentie en andere technologische innovaties wordt de zorg beter, toegankelijker en betaalbaarder.”
Ook chirurg en hoogleraar Digital Health Marlies Schijven wijst op het ecosysteem in Europa als belangrijke reden om HLTH op ons continent te organiseren. “Wat in Amerika kan, kan niet altijd bij ons. En andersom. Daarom is het zo belangrijk dat dit congres naar Europa is gekomen.”
‘Raakt ons allemaal’
Schijven zag bij edities van HLTH in Amerika dat de ontmoetingen tussen professionals in de zorg in de industrie leidden tot nieuwe onderzoeken, start-ups, en innovaties. “Dit congres raakt ons allemaal”, benadrukt Schijven het belang van HLTH Europe. “Het raakt de zorgmedewerkers, de patiënten, het onderwijs. We moeten met elkaar uitvinden hoe we de complexe zorgvraagstukken van deze tijd benaderen. We kunnen samen de zorg slimmer maken en bedenken hoe we omgaan met tekorten, met nieuwe kansen, met technologie en AI.”
Zorgprofessionals, het bedrijfsleven en overheden komen samen op HLTH Europe. Tijdens het vierdaagse evenement presenteert Philips de Future Health Index voor 2024, een grootschalig onderzoek onder zorgbestuurders over de trends en ontwikkeling in de branche. Verder geeft Gert-Jan Oskam een presentatie. De Nederlander, door een dwarslaesie verlamd vanaf de nek kreeg als eerste ter wereld implantaten op zijn schedel, die signalen naar zijn ruggenmerg sturen, waardoor hij nu weer zelfstandig kan staan en stukjes kan lopen.
HLTH is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot het belangrijkste evenement in Amerika voor innovatie in de gezondheidszorg. De evenementen in de Verenigde Staten trekken meer dan tienduizend bezoekers, duizenden CEO’s en ruim duizend startups. Na het succes in de VS komt HLTH nu voor het eerst naar Europa. HLTH Europe vindt plaats van 17 tot en met 20 juni in het RAI Amsterdam Convention Centre.