Duurzaam initiatief voor de hospitality Industrie

Worldmeetings.com steunt het initiatief van Hotels for Trees om een boom te planten voor iedere dag dat een hotelgast ervoor kiest om bij een meerdaags verblijf de tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan. Ze wil daarmee een concrete bijdrage leveren aan een groenere hotelwereld.

Worldmeetings.com heeft dit duurzame initiatief ook opgenomen in haar zoekfilter Praktisch Duurzaam en zo wordt dit beschikbaar voor 16.000 zakelijke boekers. Deze kunnen op het boekingsplatform hotels selecteren die de 'boom in ruil voor kamerschoonmaak'-mogelijkheid aanbieden.

Hotels for Trees ondersteunt verschillende bebossingsprojecten in binnen- en buitenland. Deze projecten worden uitgekozen in overleg en samenspraak met bebossingspartner Trees for All. “Ons doel is de komende jaren Europabreed te groeien en samen met onze partners vanaf 2025 tenminste 1 miljoen bomen per jaar te planten.´´ aldus Linde Borger, Country Manager van Hotels for Trees.

Een kwart van de gasten kiest er nu al voor bij het boeken van een meerdaags verblijf in een partnerhotel van Hotels for Trees om de kamerschoonmaak over te slaan voor het planten van een boom.

Zakelijk Nederland boekt jaarlijks tienduizenden hotelovernachtingen, meetinglocaties, events, activiteiten en restaurants via Worldmeetings.com. Onlangs ging Worldmeetings.com live met het zoekfilter Praktisch Duurzaam, waarmee boekers locaties vinden aan de hand van praktisch duurzame eigenschappen als laadpalen, biologisch eten, aanwezigheid van OV en meer. Bob Pieterson, oprichter van Worldmeetings.com: “Alleen denken over verduurzamen is namelijk niet meer aan de orde, we moeten duurzaamheid gaan realiseren. Waarom? Omdat morgen beslissend is.’’