Duurzaam congrescentrum Vestar in Antwerpen

Het nieuwe event- en congrescentrum Vestar, in de Lamorinièrestraat in Antwerpen, is officieel geopend. Door het uitgekiende ontwerp en de integratie van alle mogelijke duurzame technieken is het gebouw CO2-neutraal en wordt het verbruik van stadswater tot een minimum beperkt. Het centrum omvat een auditorium voor 300 personen en biedt ruimte voor bedrijfsevents tot 600 aanwezigen. Een grote tuin biedt zowel voor bezoekers als de buurt een meerwaarde.

Vestar is het nieuwe event- en congrescentrum op wandelafstand van zowel Antwerpen-Centraal als Antwerpen-Berchem en is na een tijdje proefdraaien nu ook officieel geopend. Het gaat om een project van de investeringsholding Investar van de familie Van Rompuy, onder meer bekend van Argenta Bank & Verzekeringen.

Zij stelden vast dat er in deze buurt van Antwerpen weinig faciliteiten zijn voor events. Het uitgangspunt was dat de nieuwe infrastructuur zo groen en duurzaam mogelijk moest zijn. De parkeerfunctie bleef behouden, maar werd volledig ondergronds gebracht. Daardoor kwam ruimte vrij om ook een grote binnentuin van 2.000 vierkante meter in het project op te nemen. Op die manier krijgt deze dichtbebouwde omgeving er een ontharde groene zone bij.

Een CO2-neutraal gebouw vol duurzame technieken

Vestar omvat een aula met auditorium voor 300 personen, 3 eventzalen en 7 vergaderzalen. Op die manier kan het congressen met break-outs faciliteren, maar is er evenzeer ruimte voor een bedrijfsevent tot 600 personen. Het event- en congrescentrum beschikt uiteraard over state-of-the-art technische faciliteiten en twee professionele keukens. Eén van de grote kwaliteiten van het gebouw is het feit dat het CO2-neutraal is en voldoet aan de meest recente ecologische normen.

Er is ingezet op een maximale flexibiliteit van de ruimtes.