Duizenden deelnemers verwacht tijdens de JCI Europese Conferentie

In juni 2022 organiseren twee (West-)Vlaamse Junior Chamber International (JCI)-afdelingen – Brugge en Houtland – de Europese Conferentie van JCI in Brugge. JCI slaat daarvoor de handen in elkaar met Stad Brugge, Concertgebouw Brugge en het gloednieuwe Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum (BMCC). Met het thema ‘Food for Generations’ focust de conferentie zich voornamelijk op zowel de voedselproblematiek als het in de kijker zetten van de gastronomische geneugten van België.

Momenteel zijn we met 7,8 miljard mensen op de wereld. Er wordt een groei verwacht naar 8,6 miljard in 2030, 9,8 miljard in 2050 en tegen 2100 zouden we met 11,2 miljard personen zijn op de wereld. (bron: VN-rapport 2017). Om aan deze aanhoudende groei te kunnen voldoen, zal de voedselproductie moeten stijgen met 50%. De huidige uitdagingen omtrent honger, verspilling van voeding en ziektes zoals overgewicht/diabetes wegen zwaar op onze huidige grenzen. Productie, duurzaamheid, verbruik en verspilling vormen dus een van de grootste uitdagingen voor de volgende generaties.

Als visie hanteert JCI de oneliner: de mensen inspireren richting een toekomst waar we echt voeding omarmen – met al haar facetten. 

Er worden meer dan 2000 deelnemers verwacht uit heel Europa in het BMCC.  De congresdeelnemers ontdekken het prachtige Brugge met haar historisch karakter en aantrekkelijke toeristische plekjes. JCI kiest de historische stad Brugge als uitvalsbasis voor het congres. De stad heeft uitstekende congresmogelijkheden en is alom geroemd om haar erfgoed, cultuur en gastronomie. 

Bron: Visit Bruges Convention Bureau