Dataversleuteling tijdens telefoongesprekken en groepsmeetings

Zoom Video Communications breidt end-to-end encryptie (E2EE) verder uit naar Zoom Phone en Breakout Rooms, voor volledige dataversleuteling tijdens telefoongesprekken en groepsmeetings.

In Zoom Phone-gesprekken werd standaard al gebruik gemaakt van Secure Real-time Transport Protocol (SRTP) met 256-bits AES-GCM-encryptie tussen bellers van Zoom-clients op zowel desktops als mobiele apparaten. Door de nieuwe E2EE zijn de cryptografische sleutels enkel bekend bij de apparaten van de bellers.

Bij Breakout Rooms wordt dezelfde E2EE gebruikt als een reguliere Zoom-meeting. Bij het opdelen van de vergadering in verschillende kleinere breakout rooms, krijgen deze ieder een eigen, unieke encryptiesleutel. Zo voegt Zoom een extra beveiligingslaag toe aan alle sessies.

De uitbreiding van de end-to-end encryptie maakt het Zoom-platform veiliger voor iedereen zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring, zoals data routing control, in-product privacy notifications en een account theft protection-tool.