Crossing Borders in Apeldoorn

Op dinsdag 27 juni 2023 neemt Crossing Borders je mee naar Apeldoorn, de groene en royale hoofdstad van de Veluwe, centraal in Nederland en gemakkelijk bereikbaar via de A1, A50 en per openbaar vervoer. Crossing Borders neemt je mee op twee learning journeys in een programma samengesteld door Apeldoorn Partners en MPI Netherlands.

Tijdens dit evenement ontdek je diverse evenementenlocaties en laten we je kennismaken met twee belangrijke thema's: Vitaliteit en Veiligheid.

Learning Journey: Vitaliteit 

Binnen het thema vitaliteit denken we niet alleen aan gezonde voeding en activiteiten, maar ook aan de vitaliteit van jou als eventprofessional, de bezoekers van je event en alle eventcrew. Het menselijk lichaam is een fascinerend onderwerp en onderzoekers zijn dagelijks bezig met het bestuderen van ons brein en de werking ervan op ons lichaam. We zijn te gast bij Apenheul waar we onze voeding en beweging vergelijken met die van onze naaste verwanten in het dierenrijk: de mensapen. Roel Welsing, Algemeen Directeur Apenheul, neemt ons op bevlogen wijze mee in een inspirerend verhaal over deze bijzonder dieren. Wist je bijvoorbeeld dat elke aap een eigen dieet heeft, en dus een persoonlijke
diëtiste? Vervolgens bezoeken we topsport-evenementlocatie, Omnisport Apeldoorn en krijgen we een kijkje in de keuken hoe topsporters nou écht leven en werken aan een optimale vitaliteit. Omnisport Apeldoorn is niet alleen een unieke locatie voor topsportevenementen zoals baanwielrennen, atletiek en volleybal, maar heeft ook de ‘wow factor’ als locatie voor het houden van een congres of een evenement. Want laten we eerlijk zijn; het organiseren van evenementen is toch ook topsport! We zijn vereerd met voormalig topschaatster Marianne Timmer die ons meeneemt in haar route naar 3 gouden medailles.
Ze deelt haar ervaringen, successen en mislukkingen. Het zijn immers de learnings die tellen. Deze sessie, die we toespitsten op de eventbranche, levert ons volop inspiratie, motivatie en concrete handvatten waar we direct mee aan de slag kunnen. 

Learning Journey: Veiligheid 

In de evenementenbranche zijn veiligheid en crowdmanagement van groot belang en daarom gaan we hier dieper op in. We nemen je mee naar de Nationale Politieacademie waar zij ons laten ervaren wat crowdmanagement nou eigenlijk is. We starten met de historie van dit geweldige gebouw in Apeldoorn om vervolgens met docent Politievakken Frank Rekveldt het avontuur aan te gaan door middel van verschillende simulaties op het oefenterrein van de Politieacademie, dé plek waar alle politiemensen in Nederland opgeleid worden. Maak je dus op voor een spectaculaire middag!

Let op! De veiligheidsmaatregelen bij de Politieacademie zijn hoog, neem daarom je ID-kaart of paspoort mee, want zonder kunnen we je helaas niet binnen laten.

Programma:

Het programma begint om 09.30 uur bij Paleis Het Loo waar we verzamelen. Vervolgens vertrekken we met bussen naar Radio Kootwijk waar we ontvangen worden en een inspirerende talk krijgen van Centraal Beheer, de grootste werkgever van Apeldoorn. Zij nemen ons mee in hoe zij de afgelopen jaren hebben gewerkt aan hun merk met o.a. waanzinnige tv-commercials waardoor iedereen de term ‘even Apeldoorn bellen’ kent en waarmee zij diverse STER Gouden Loeki’s hebben gewonnen. 

Na de lunch de 2 learning journeys: Vitaliteit & Veiligheid.

De dag wordt afgesloten met een rondleiding en een royaal diner bij Paleis Het Loo. 

Het programma eindigt om 19.30 uur.