Crisismonitor deel II: 85% opdrachtgevers bezig met online events en 1,5 meter concepten

Uit de eerste editie van de EventBranche.nl Crisis Monitor bleek dat twee op de drie eventbedrijven failliet gaan als de Corona-maatregelen zes maanden duren. In de eerste weken van de lockdown, waar zakelijke evenementen net als festivals en publieksevenementen, niet georganiseerd mogen worden, verloor 65% van de eventbedrijven 75 tot 100 procent van de omzet. Bijna de helft van de respondenten verwacht dat er in 2020 nog wel evenementen georganiseerd zullen worden. 

Ondertussen blijft een golf aan faillissementen als een zwaard van Damocles boven onze branche hangen. De Crisis Monitor bestaat uit twee enquetes, eentje voor de branche zelf en eentje voor de opdrachtgevers. Hierbij een eerste inkijkje van de antwoorden op twee vragen aan opdrachtgeverskant:

 

85% bezig met online events

Anderhalve meter concepten een optie?

De afkondiging dat vergunningsplichtige evenementen sowieso tot 1 september geen doorgang kunnen vinden, betekent niet dat de besloten zakelijke evenementen tot die tijd eruit liggen. Nieuws daarover volgt 20 mei. Maar ondertussen blijft er gesproken worden over de anderhalve meter maatschappij, zien opdrachtgevers daar wat in? Ja, lijkt zo op het eerste gezicht: 3 op de 10 gaat meteen bezig met 1,5 meter concepten als het mag en ruim de helft verkent de mogelijkheden:

85% is ook bezig met 1,5 meter concepten.